Tupla tukemassa salibandyn kasvua jo yli 10 vuoden ajan

Eemeli Lahtinen, Digital and Social Media Manager

Tuplan ja salibandyn yhteinen taival on kestänyt jo yli 10 vuotta. Salibandy-yhteisölle Tupla näkyy ennen kaikkea jokaisen liigajoukkueen parhaan pistenikkarin, Tupla-pelaajan muodossa. Salibandy on Cloettalle tapa tukea suomalaista urheilua ja lasten liikuntaa, sekä saada Tuplalle näkyvyyttä positiivisessa, brändille sopivassa ympäristössä. Salibandy on tällä hetkellä Suomen nopeimmin kasvava joukkuepeli, ja tässä kasvussa Cloetta haluaa olla mukana.

SSBL Salibandy Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Nurminen, kuka olet ja mikä on taustasi salibandyn parissa?

Olen ensisijaisesti espoolainen perheenisä, joka altistui salibandylle lähes 30 vuotta sitten. SSBL Salibandy OY:n toimitusjohtajana voin nauttia näköalapaikalta salibandyn voimakkaasta kasvusta. Olen saanut pelata SM-sarjassa ja voittaa miesten maajoukkueen johtajana kahdesti MM-kultaa ja kolmesti hopeaa. Tällä hetkellä edustan Suomea myös kansainvälisen Salibandyliiton (IFF) hallituksessa, joten voi sanoa, että salibandy on merkittävä osa elämääni.

Kuinka suosittu laji salibandy on Suomessa ja kansainvälisesti?

Salibandyllä on slogan ”Love the Way You Play” ja se kuvastaa hyvin lajin luonnetta. Salbandyä on helppo harrastaa sekä halutessaan myös kilpailla. Se on jo nyt yksi suosituimmista lajeista Suomessa ja erityisesti nuorison ja nuorten aikuisten keskuudessa. Kansainvälisesti toiminta ulottuu nyt 67 jäsenmaahan, mukaan lukien Kiina. Lisenssipelaajia on yli 320 000.

Entä mitä tavoitteita salibandylla on lajina?

Vuonna 2028 laji aikoo olla Suomen suurin joukkuepallopeli. Salibandyn harrastamisen kasvu kaiken ikäisten keskuudessa viitoittaa tietä uudeksi kansallispeliksi. Tärkeintä kuitenkin on, että salibandy luo liikettä, synnyttää elämyksiä, hyvinvointia ja menestystä. Kun salibandy tässä onnistuu, ovat tavoitteet täyttyneet.

 

Mitä kumppanit merkitsevät suomalaiselle salibandylle?

Yhdessä tekeminen on salibandylle tärkeää, niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. Yhteistyökumppanit ovat olleet tiivis ja merkittävä osa salibandyn kasvua ja ilman yhteispeliä kasvu ei olisi näin vauhdikasta. Salibandyn asenne - olla rohkea, edelläkävijä ja yhteisöllinen - sopii kumppaneiden arvomaailmaan hyvin.

Millainen instituutio Tupla-pelaaja on salibandyliigassa?

Tupla-logo parhaan pistemiehen selässä on Salibandyliigassa käsite. Tupla on auttanut tuhansia salibandyfaneja seuraamaan, ketkä pelaajat ovat kulloinkin seuroissaan ratkaisijan roolissa. Se on makea juttu.

Mikä on ollut sinulle itsellesi hienoin hetki salibandyn parissa?

Hienoja hetkiä on valtava määrä, tavallaan jokainen yhdessä tehty päivä on sellainen. Miesten MM-kisojen finaalitunnelma täpötäydellä Hartwall Areenalla joulukuussa 2010 saa edelleen tunteet pintaan. Se oli suomalaisen salibandyn mestarinäyte, jossa kumppanit, fanit ja MM-kullan taistellut joukkue saivat juhlia yhdessä.

27.06.2018

Kommentit

Jaa

Lue myös nämä blogit

Aakkoset Aito & Hedelmäinen ja muut Cloettan vegaaniset tuotteet

20.10.2021

Vegaanisuus yleistyy kovaa vauhtia niin eettisistä, ekologisista kuin terveydellisistäkin syistä. Vegaaninen ruokavalio koostuu pelkästään kasviperäis...

Lue lisää

Cloetta on sitoutunut Science Based Targets -aloitteeseen – mitä se tarkoittaa?

29.09.2021

Ilmastonmuutoksen torjunta vaatii tekoja meiltä kaikilta. Cloetta on sitoutunut toiminnassaan noudattamaan tieteeseen perustuvia ilmastotavoitteita (S...

Lue lisää

Titaanidioksidi pois Cloettan tuotteista

08.09.2021

Cloetta poistaa titaanidioksidin kaikista tuotteistaan. Päätöksen taustalla on EFSAN (Euroopan elintarviketurvallisuusviranomainen) arvio titaanidioks...

Lue lisää

Tupla Maxi ja muut gluteenittomat herkut

18.08.2021

Gluteenitonta ruokavaliota noudattaa yhä useampi suomalainen. Moni siirtyy gluteenittomaan ruokavalioon helpottaakseen erilaisia vatsavaivoja ja voida...

Lue lisää

Tutustu näihin tuotteisiin

Suklaatuotteet 50g