Tietosuojaseloste

Cloettan tietosuojaseloste ja tietoa evästeistä

Kerromme tässä tietosuojaselosteessa, miten henkilötietojasi kerätään, käsitellään ja suojataan Cloetta Suomi Oy:ssä. Se koskee tietoja, joita keräämme esimerkiksi palveluidemme käyttäjistä, verkkosivujemme tai sosiaalisen median kanaviemme kävijöistä ja kuluttajapalvelumme asiakkaista.    Cloetta on sitoutunut suojaamaan ja kunnioittamaan yksityisyyttäsi ja suosittelemme sinua huolellisesti tutustumaan tähän selosteeseen. Jos sinulle herää mitä tahansa kysyttävää, ota yhteyttä. Yhteystiedot löytyvät kohdasta 9. 

1. MIKÄ ON HENKILÖTIETO?

1.1 Henkilötiedot ovat tietoja, jotka voidaan suoraan tai epäsuorasti yhdistää yksittäiseen henkilöön. Suoria tunnistetietoja ovat esimerkiksi nimi ja henkilötunnus tai muut henkilökohtaiset tiedot. Sähköposti-, koti- ja IP-osoitteet, sukupuoli ja ikä ovat esimerkkejä epäsuorista tunnistetiedoista. 

1.2 Käsittelyllä tarkoitetaan toimintoa tai toimintoja, joita kohdistetaan henkilötietoihin tai henkilötietoja sisältäviin tietojoukkoihin joko automaattista tietojenkäsittelyä käyttäen tai manuaalisesti. Tähän sisältyvät esimerkiksi tietojen kerääminen ja tallentaminen, järjestäminen, jäsentäminen ja säilyttäminen, muokkaaminen ja muuttaminen, haku ja kysely, käyttö ja luovuttaminen, yhteensovittaminen ja yhdistäminen, rajoittaminen, poistaminen ja tuhoaminen.

2. MITEN KÄYTÄMME HENKILÖTIETOJASI?

2.1 Vierailijat verkkosivuillamme ja sosiaalisen median kanavissa

Kun vierailet verkkosivuillamme tai sosiaalisen median kanavissamme, saatamme kerätä ja käsitellä tietojasi:
• itse antamasi tiedot, kuten nimi, syntymäaika ja yhteystiedot
• tietoja vierailustasi verkkosivuillamme tai sosiaalisen median kanavissa; käyttämiäsi hakusanoja, tietoja tykkäämisistäsi ja sosiaalisen median jaoistasi
• kampanjoihin liittyviä tietoja;
• ostotietoja
• tietoja, jotka eivät yksilöi sinua, kuten tieto sukupuolesta, alueesta, kotitaloudesta tai iästä
• teknisiä tietoja, kuten URL, evästeet, IP-osoite, käytetyt päätelaitteet
• Facebook ID:n kautta saatavia tietoja, jotka eivät yksilöi sinua ja joista sinua ei voi tunnistaa 

Käytämme keräämiämme tietoja seuraaviin tarkoituksiin:
• parantaaksemme tuotteitamme ja palveluitamme, esimerkiksi parantaaksemme käyttäjäkokemustasi vieraillessasi verkkosivuillamme
• mitataksemme mainonnan tai kampanjoinnin tehoa• kampanjoiden kohdistamiseen
• keskustellaksemme kanssasi digitaalisissa kanavissamme ja esimerkiksi monitoroidaksemme sosiaalisen median julkaisujamme ja uutiskirjeitämme
• analysoidaksemme tietoa, jotta voimme tarjota personoituja mainoksia, tarjouksia tai muuta sisältöä
• evästeiden käyttöön liittyen, katso kappale 7. 

2.2 Verkkokauppa-asiakkaat

Jos ostat tuotteita verkkosivuiltamme, saatamme käsitellä seuraavia tietoja:
• tietoa, jotka olet itse antanut, kuten nimi, sukupuoli, kotiosoite tai toimitusosoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite, syntymäaika, harrastukset, kiinnostuksen kohteet, maksamiseen liittyvät tiedot
• tilaushistoria
• tilaamasi tuotteet

Käytämme keräämiämme tietoja seuraaviin tarkoituksiin:
• asiakassuhteen hoitaminen, tunnistaaksemme sinut asiakkaaksemme
• täyttääksemme sopimusvelvoitteemme, esim. tarjotaksemme tuotteita tai palveluksia 

2.3 Uutiskirjeen tilaajat, kilpailuihin, kampanjoihin tai markkina- ja mielipidetiedusteluihin osallistujat

Antamasi luvan (opt-in) perusteella tai hyväksymällä kilpailusäännöt tai kampanja- ja markkinointiehtomme saatamme käsitellä seuraavia tietoja:
• nimi, sukupuoli, puhelinnumero, osoite, sähköpostisosoite, väestötilastolliset tiedot
• syntymäaika
• sosiaaliturvatunnus

Käytämme keräämiämme tietoja seuraaviin tarkoituksiin:
• suoramarkkinointi; kuten uutiskirjeet, tuotteisiimme liittyvät kampanjat ja tarjoukset, jotka saat sähköpostitse. Voit poistua postituslistaltamme klikkaamalla sähköpostiviestin lopussa olevaa poistu postituslistalta/unsubscribe -linkkiä.
• kilpailut, markkinatutkimukset ja mielipidetiedustelut
• täyttääksemme lailliset velvollisuutemme, kuten esimerkiksi veronmaksun

2.4 Kommunikoidessasi kanssamme tai antaessasi meille kuluttajapalautetta

Kun kommunikoit kanssamme tai annat meille kuluttajapalautetta, saatamme käsitellä seuraavia tietoja:
• tietoja, jotka olet antanut meille palautteen yhteydessä, kuten nimi, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite, syntymäaika, harrastukset, kiinnostuksen kohteet, maksutiedot. 

Käytämme keräämiämme mm. tietoja seuraaviin tarkoituksiin:
• käsitelläksemme palautteen ja vastataksemme siihen ja lähettääksemme mahdollisen korvauksen

3. LAILLISUUSPERUSTE

Cloetta käsittelee henkilötietoja uuden tietosuoja-asetuksen mukaisesti. Uusi EU ja ETA-maissa voimassa oleva tietosuojalaksi on asunut voimaan 25.5.2018.

Käsittelemme henkilötietojasi silloin kun se on tarpeellista (i) täyttääksemme vaatimuksesi tai vastataksemme kysymykseesi tai (ii) täyttääksemme lakisäätieset velvoitteemme.  Henkilötietojasi saatetaan käsitellä myös esimerkiksi markkinointitarkoituksiin tai parantaaksemme palvelujamme. Joissain tapauksissa saatamme pyytää sinulta erikseen ennakkosuostumuksen henkilötietojesi käsittelyyn.   Osa keräämistämme henkilötiedoista on merkitty pakollisiksi lakisääteisistä, sopimukseen pohjatuvista hallinnollisista tai teknisistä syistä, jotta voimme tarjota lupaamamme palvelun. 

4. MITEN KAUAN SÄILYTÄMME TIETOJASI?

Säilytämme tietojasi niin kauan, kuin tarvitsemme niitä tarjotaksemme sinulle (i) tuotteitamme tai palveluitamme (ii) parantaaksemme palveluitamme (iii) täyttääksemme lailliset velvoitteemme, kuten kirjanpitolainsäädäntö tai verolainsäädäntö edellyttävät. Poistamme tietosi sen jälkeen, kun emme niitä enää tarvitse.

5. TIETOJEN LUOVUTTAMIEN KOLMANSILLE OSAPUOLILLE

5.1 Joissain tapauksissa tietojasi saattaa käsitellä kolmas osapuoli, joka on Cloettan palveluntarjoaja tai alihankkija. Tällöin tietoasi saatetaan siirtää EU/ETA -maan ulkopuolelle. Näissä tapauksissa saatamme ryhtyä erityistoimiin varmistaaksemme tietojesi suojauksen ja turvallisen käsittelyn.  
5.2 Henkilötietosi voidaan luovuttaa kolmannelle osapuolelle lainsäädännön vaatimuksesta tai selvittääksemme tai estääksemme vilpin tai jonkin muun turvallisuuteen tai tekniseen ongelmaan liittyvän uhan. 
5.3 Yritysten, joka käsittelevät henkilötietoja Cloettan puolesta, on allekirjoitettava tietosuojasopimus Cloettan kanssa. Näin pyrimme varmistamaan henkilötietojesi suojaamisen asianmukaisesti ja niiden turvallisen käsittelyn. 

6. TIETOTURVALLISUUS

Pyrimme suojaamaan henkilötietosi aina käsitellessämme niitä.  Tietosi on suojattu sekä organisatorisin että teknisin menetelmin. Näin pyrimme varmistamaan sen, että henkilötietoihisi ei pääse käsiksi luvattomasti, eikä niitä käytetä, muuteta tai tuhota luvatta.  

7. EVÄSTEIDN KÄYTTÖ

7.1 Tässä kappaleessa kerromme evästeiden käytöstä.
Eväste on pieni tiedosto, jonka verkkosivusto tallettaa tietokoneesi, kännykkäsi tai jokin muun päätelaitteen selaimelle. Evästeiden avulla on mahdollista kerätä tietoa verkkosivuista ja palveluista, joita olet käyttänyt.Käytämme verkkosivuillamme evästeitä. Evästeitä käytetään käyttäjäkokemuksesi optimointiin sekä mainonnan kohdentamiseen. Vierailemalla verkkosivuillamme hyväksyt evästeiden käytön. Käytämme sekä istuntokohtaisia evästeitä, jotka poistuvat sulkiessasi selaimen, että pysyviä evästeitä. Pysyvät evästeet säilyvät päätelaitteellasi, kunnes itse poistat ne. 

7.2 Suostumuksesi evästeiden käyttöön
Kun vierailet verkkosivuillamme, sinulla on oikeus saada tietoa evästeiden käytöstä. Jos poistat evästeet käytöstä, se saattaa vaikuttaa käyttäjäkokemukseen, etkä ehkä saa täyttä pääsyä kaikkiin ominaisuuksiin ja toimintoihin verkkosivuillamme.

7.3 Henkilötietojen käsittely
Jotkut evästeistämme keräävät henkilötietoja, esim. Facebook-profiilista. Jos olet tilannut uutiskirjeemme, voimme käyttää tietojasi luodaksemme sinulle yksilöllisemmän verkkokokemuksen, esim. sinulle olennaisen markkinointimateriaalin toimitusta varten.  Jos et ole tilannut uutiskirjettämme, evästeiden keräämiä tietoja käytetään vain tilastollisiin tarkoituksiin ja verkkosivujemme parantamiseksi. Me emme pysty tunnistamaan sinua niiden tietojen välityksellä. Ole hyvä ja katso yllä kappaletta 2 lisätietojen saamiseksi oikeuksistasi sekä siitä miten käytämme henkilötietojasi. 

7.4 Kolmansien osapuolien evästeet
Verkkosivuillamme saattaa olla sisältö- ja jakamistyökaluja eri sosiaalisen median palveluntarjoajilta, kuten Facebookilta. Nämä palveluntarjoajat saattavat käyttää ja sijoittaa evästeitä verkkosivuillemme. Meillä ei ole pääsyä näihin evästeisiin, emmekä pysty niitä hallinnoimaan niitä tai niiden mahdollisesti keräämää tietoa.Kehotamme sinua tästä syystä tutustumaan palvelutarjoajien (Facebook, Google) verkkosivuihin saadaksesi lisätietoa heidän käyttämistään evästeistä ja siitä, mitä tietoa ne keräävät.

7.5 Evästeiden hallinta ja asetukset
Pystyt hallinnoimaan evästeitä selaimesi asetuksissa.  Pystyt estämään evästeiden käytön kokonaan tai poistamaan vain tietyt evästeet. Lisätietoa evästeistä löydät sivustolta www.aboutcookies.org tai selaimesi help-toiminnan takaa. Mikäli estät evästeiden käytön, se saattaa vaikuttaa siihen, mille sivuillemme pääset tai mitä palveluja ja toimintoja pystyt sivustoillamme käyttämään.

8. SINUN OIKEUTESI HENKILÖTIETLAIN PEUSTEELLA

Sovellettavan tietosuojalainsäädännön mukaan sinulla on tietyt oikeudet. Jos haluat harjoittaa mitä tahansa näistä oikeuksista, ole hyvä ja ota yhteyttä kappaleessa 9 kerrottuun osoitteeseen.  
Sovellettavan tietosuojalainsäädännön mukaan sinulla on oikeus: 
• pyytää sinua koskeviin henkilötietoihin pääsyä sekä sinua koskevien henkilötietojen oikaisua;
• pyytää henkilötietojesi poistamista; 
• pyytää henkilötietojesi käsittelyn rajoittamista;
• vastustaa henkilötietojesi käsittelyä sekä milloin tahansa peruuttaa suostumuksesi, kun kyseessä on suostumukseesi perustuva henkilötietojen käsittely;
• saada tietoa henkilötiedoistasi, jotka olet meille antanut 

Olet milloin tahansa oikeutettu jättämään käsiteltäväksi toimivaltaiselle valvontaviranomaiselle osoitetun valituksen, jos koet, että henkilötietojasi käsitellään sovellettavan tietosuojalainsäädännön vastaisesti.

9. YHTEYSTIEDOT

Cloetta Suomi Oy
Lemminkäisenkatu 32 / PL 406
20101 Turku 
Puh. 010 303 41

10. PÄIVITYKSET TIETOSUOJASELOSTEESEEN

Tämä tietosuojaseloste on päivitetty toukokuussa 2018. Saatamme päivittää selostetta ja tehdä siitä uuden version, joka on saatavilla verkkosivuillamme, tai tarjoamalla päivityksiä muilla asianmukaisilla keinoilla. Kehotamme tutustumaan verkkosivuillamme olevaan tietosuojaselosteeseen ajoittain saadaksesi tietää mahdollisista päivityksistä. 

 

 

[1] Regulation (EU) 2016/679 of the European Parliament and of the Council of 27 April 2016 on the protection of natural persons with regard to the processing of personal data and on the free movement of such data, and repealing Directive 95/46/EC (General Data Protection Regulation).

Jaa