Skip To Content
FI

Tietoa Cloetta Konsernista

Cloetta Suomi Oy on osa Cloetta-konsernia, joka on Pohjoismaiden johtava makeisalan yritys.

Cloettan päämarkkina-aluetta ovat Suomi, Ruotsi, Norja, Tanska, Hollanti, Saksa ja Iso-Britannia. Valmistamme ja markkinoimme 2600 makeisalan ammattilaisen voimin tuotteita, joita myydään maailmanlaajuisesti yli 50 maassa.

Cloettalla on 7 tuotantolaitosta 5 eri maassa eri puolilla Eurooppaa. Tuotevalikoimaamme kuuluvat sokerimakeiset, suklaatuotteet, pähkinät, pastillit, purukumi ja irtomakeiset. Konsernin liikevaihdosta 74 % tulee pakatuista tuotteista ja 26 % irtomakeisista.

Cloettan tuotesalkku koostuu joukosta vahvoja kansainvälisiä ja tunnettuja paikallisia brändejä. Jenkki tarkoittaa meille suomalaisille samaa kuin purukumi ja Tupla on jo vuosia ollut suklaapatukoiden kruunaamaton kuningas.

Muita tunnettuja tuotemerkkejämme ovat mm. Ahlgrens bilar, Center, Cloetta, Chewits, The Jelly Bean Factory, Kexchoklad, Läkerol, Mynthon, Plopp, Malaco, Nutisal, Polly, Red Band, Sportlife, Sisu, Venco ja Xylifresh.

Suomi on yksi konsernin tärkeimmistä markkina-alueista muodostaen runsaan viidenneksen koko konsernin myynnistä. Cloetta on listattuna Tukholman pörssissä, jossa kauppaa käydään yhtiön B-osakkeilla.

Tietoa Cloetta-konsernista

Historian lehtien havinaa

1800-luvun puolivälissä Sveitsissä Cloëttan perheen kolme poikaa kiinnostuivat suklaan ja makeisten valmistuksesta. He opiskelivat alaa Pariisissa ja perustivat Cloëtta-yhtiön Tanskaan vuonna 1862. Sen tuotteista tuli nopeasti erittäin suosittuja.

Vuonna 1878 Hollannissa lanseerattiin Venco, joka on tänään maan johtava lakritsibrändi. Maailmanlaajuisesti tunnettu Läkerol-pastilli tuli markkinoille Ruotsissa vuonna 1909 ja on nykyään konsernin suurin brändi.

Suomessa Cloettan juuret ulottuvat vuoteen 1899, jolloin Nuchim Bonsdroff laajensi Helsingissä sijainneen karamellitehtaansa toimintaa Turkuun. Syntyi Helsingfors Nya Karamellfabrik Åbo filial. Vuonna 1910 siirtomaatavarakauppias Rudolf Gardberg osti sivuliikkeen toiminnan ja antoi sille nimen Hellas.

Turun Kärsämäessä toiminut makeistehdas tunnettiin aina vuoteen 1989 Hellaksena, jolloin kansainvälistymisen seurauksena nimi vaihtui Leafiksi. Tehtaan toiminta loppui vuonna 2006.

Vuonna 2012 Cloetta ja Leaf fuusioituivat ja koko makeiskonsernin nimeksi tuli Cloetta.