Meistä

Pohjoismaiden johtava makeistalo

Cloetta Suomi Oy on osa Cloetta-konsernia, jonka on Pohjoismaiden johtava makeisalan yritys. Leaf ja Cloetta yhdistyivät vuonna 2012 ja kesäkuussa 2013 Leaf Suomi Oy:n nimi muuttui Cloetta Suomi Oy:ksi.

Cloettan päämarkkina-aluetta ovat Suomi, Ruotsi, Norja, Tanska, Hollanti, Saksa ja Iso-Britannia. Valmistamme ja markkinoimme 2600 makeisalan ammattilaisen voimin tuotteita, joita myydään maailmanlaajuisesti yli 50 maassa.

Cloettalla on 7 tuotantolaitosta 5 eri maassa eri puolilla Eurooppaa. Tuotevalikoimaamme kuuluvat sokerimakeiset, suklaatuotteet, pähkinät, pastillit, purukumi ja irtomakeiset.

Cloettan tuotesalkku koostuu joukosta vahvoja kansainvälisiä ja tunnettuja paikallisia brändejä. Jenkki tarkoittaa meille suomalaisille samaa kuin purukumi ja Tupla on jo vuosia ollut suklaapatukoiden kruunaamaton kuningas.

Tunnettuja tuotemerkkejämme ovat mm. Ahlgrens bilar, Center, Cloetta, Chewits, The Jelly Bean Factory, Kexchoklad, Läkerol, Mynthon, Plopp, Malaco, Nutisal, Polly, Red Band, Sportlife, Sisu, Venco ja Xylifresh.

 

 

 

Suomi on yksi konsernin tärkeimmistä markkina-alueista muodostaen runsaan viidenneksen koko konsernin myynnistä. Cloetta on listattuna Tukholman pörssissä, jossa kauppaa käydään yhtiön B-osakkeilla. Lisätietoa englanniksi.

Lue lisää Cloetta-konsernin vuosikertomuksesta (englanniksi).

Historian lehtien havinaa

Nykyisessä Cloetta-konsernissa yhdistyvät monien pienten perheyritysten tietotaito ja osaaminen. Sekä Cloettan että Leafin juuret ulottuvat 1800-luvulle saakka, ja monella konsernin tuotemerkillä on pitkä, menestyksekäs ja kiehtova historia.

1800-luvun puolivälissä Sveitsissä Cloëttan perheen kolme poikaa kiinnostuivat suklaan ja makeisten valmistuksesta. He opiskelivat alaa Pariisissa ja perustivat Cloëtta-yhtiön Tanskaan vuonna 1862. Sen tuotteista tuli nopeasti erittäin suosittuja.

Vuonna 1878 Hollannissa lanseerattiin Venco, joka on tänään maan johtava lakritsibrändi. Maailmanlaajuisesti tunnettu Läkerol-pastilli tuli markkinoille Ruotsissa vuonna 1909 ja on nykyään konsernin suurin brändi.

Suomessa Cloettan juuret ulottuvat vuoteen 1899, jolloin Nuchim Bonsdroff laajensi Helsingissä sijainneen karamellitehtaansa toimintaa Turkuun. Syntyi Helsingfors Nya Karamellfabik Åbo filial. Vuonna 1910 siirtomaatavarakauppias Rudolf Gardberg osti sivuliikkeen toiminnan v ja antoi sille nimen Hellas.

Turun Kärsämäessä toiminut makeistehdas tunnettiin aina vuoteen 1989 Hellaksena, jolloin kansainvälistymisen seurauksena nimi vaihtui Leafiksi.

Yksi vanhimmista tuotemerkeistämme on vuonna 1928 markkinoille tullut legendaarinen Sisu-pastilli, joka nousi suureen suosioon Suomessa jo heti lanseeraamisvuonna.

 

Jaa