Skip To Content
FI

Ksylitolituotteilla parasta hoivaa hampaille

Kuinka paljon ksylitolia päivittäin?
Ravitsemussuosituksissa suositellaan käytettäväksi ksylitolia 5 grammaa tai enemmän päivässä, jaettuna vähintään kolmeen käyttökertaan.
Makuvaihtoehtoja on kymmeniä – raikkaan viileistä hedelmäisiin ja karkkimaisiin makuihin. Tärkeintä on, että jokainen löytää itselleen sopivan tuotteen!
Suomen Hammaslääkäriliitto suosittelee ksylitolituotteiden käyttöä hampaiden hoidossa ja ksylitolisuositus kuuluu myös viralliseen Käypä hoito –suositukseen.

 

Tuote Ksylitoli-% painosta Tarvittava palamäärä 
Jenkki Original -ksylitolipurukumi ** 3510
Jenkki Professional -täysksylitolipurukumi * 68-716
Jenkki-ksylitolipastilli *** 52-558
Läkerol Dents -ksylitolipastilli ***  508
Mynthon Xylitol -ksylitolipastilli *** 508
Herra Hakkaraisen täysksylitolipastilli *** 9510

 

Ksylitolipurukumit ja pastillit on tarkoitettu osaksi tasapainoista ja monipuolista ruokavaliota sekä terveellistä elämäntapaa. Hampaiden reikiintymisen ehkäisyssä tärkeintä on kokonaisuus. Hyvä ja huolellinen suuhygienia on suun ja hampaiden parasta hoitoa.
Kaikissa purkka- ja pastillipakkauksissa lukee, että kuinka monta purkkaa tai pastillia sisältää suositeltavan päiväannoksen eli 5 grammaa ksylitolia.

*Kokonaan ksylitolilla makeutetun purukumin on osoitettu vähentävän hampaiden plakkia. Plakin suuri määrä on karieksen kehittymisen riskitekijä lapsilla. Vaikutus saavutetaan pureskelemalla kaksi täysksylitolipurukumia 5-20 minuutin ajan kolmesti päivässä syömisen tai juomisen jälkeen.
**Sokeriton purukumi auttaa neutraloimaan happohyökkäystä.
***Ksylitolia ja maltitolia sisältävien pastillien nauttiminen edistää hampaiden mineralisaation ylläpitämistä. Mineralisaatio tarkoittaa hammaskiilteen kovettumista.

Näin huolehdit hampaistasi

  • Harjaa hampaat aamuin illoin fluorihammastahnalla.
  • Käytä hammasvälien puhdistamiseen hammaslankaa, väliharjaa tai hammastikkuja.
  • Ota ksylitolipurukumi tai -pastilli aina aterian ja välipalan jälkeen.
  • Syö terveellisesti, vältä jatkuvaa napostelua.
  • Käytä janojuomana raikasta vettä.
  • Käy säännöllisesti hammastarkastuksissa.