Skip To Content
FI

Vastuullisuus ja ksylitoli

Perhe ja ksylitolituotteita

Cloetta on ksylitolituotteiden edelläkävijä. Sininen ja vihreä Jenkki, nuo jokaisen suomalaisen tuntemat klassikot pitävät pintansa, mutta vuosittain tuomme markkinoille useita uusia ksylitolilla makeutettuja purkka- ja pastillituotteita. Ksylitolipurkat ja pastillit ovat olleet mukana suomalaisten arjessa jo vuosikymmenien ajan ja niillä katkaistaan miljoonia happohyökkäyksiä päivittäin.

Ksylitolipurukumin matka tutkimuksesta vakiintuneeksi arjen helpottajaksi on vaatinut todella sinnikästä työtä. Nykypäivänä tuotekehityksen suuntaa näyttävät purkansyöjien toiveet, makutrendit ja villit tuoteideat.

Vuonna 1975 markkinoille tullut Xylitol-Jenkki, tuttavallisemmin sininen Jenkki, on maailman ensimmäinen ksylitolipurukumi ja Jenkki Professional maailman ensimmäinen ja tutkituin täysksylitolipurukumi.

Jotta ksylitolin käyttö pysyisi korkealla tasolla teemme paljon tutkimusta erilaisia makuvaihtoehdoista ja tuoteideoista. Tuotekehitys pohjaa aina suomalaisiin makutoiveisiin. Vuodesta toiseen klassikot pysyvät, vaikka rinnalle tuodaan useita uutuuksia vuodessa. Myös voimakkaat ja tummat maut puhuttelevat suomalaisia ja erilaisia lakritsiin ja salmiakkiin vivahtavia ksylitolituotteita on useita. Myös hedelmien ja marjojen makuisilla tuotteilla on kannattajansa.

Laajasta tuotevalikoimastamme löytyy kymmeniä tuotteita eri ikäisille ja jokaiseen makuun – ksylitolipastilleja lapsille ja aikuisille, sekä purukumeja erittäin raikkaista lempeän hedelmäisiin.

Cloettan ksylitolituotteita ovat:

  • Jenkki-ksylitolipurukumit
  • Jenkki-ksylitolipastillit
  • Jenkki Herra Hakkaraisen -täysksylitolipastillit
  • Läkerol Dents -ksylitolipastillit
  • Mynthon Xylitol -ksylitolipastillit ja purukumit

Punainen Suomen Hammaslääkäriliiton ksylitolisuositusmerkki löytyy kaikista Cloettan ksylitolituotteista. Merkki on tae testatusta ja laadukkaaksi todetusta ksylitolituotteesta ja ksylitolituotteiden käyttösuositus kuuluu myös viralliseen Käypä hoito –suositukseen.

Jenkki Professional – maailman ensimmäinen ja tutkituin täysksylitolipurukumi

Täysksylitolipurukumin hyväksytyn EU-terveysväitteen sanamuoto on seuraava:

“Täysksylitolipurukumin on osoitettu vähentävän hammasplakkia. Hammasplakin korkea pitoisuus/määrä on riskitekijä karieksen kehityksessä lapsilla. Vaikutus saadaan, kun täysksylitolipurukumia käytetään 2 palaa 3-5 kertaa päivässä aterioiden jälkeen”.

Cloettan (ent. Leaf Suomi Oy) tekemä terveysväiteanomus sai EU:n hyväksynnän vuonna 2009. Hyväksytty terveysväite perustuu pääosin Cloettan Jenkki Professional -täysksylitolipurukumista teettämiin laajoihin kliinisiin tutkimuksiin.