Skip To Content
FI

Erityisruokavaliot huomioituna Cloettan tuotevalikoimassa

Ajankohtaista_Erityisruokavaliot huomioituna Cloettan tuotevalikoimassa
22.3.2023

Me Cloettalla haluamme tuoda hymyn ihmisten herkkuhetkiin. Toisinaan kuitenkin esimerkiksi tietyn ruokavalion noudattaminen voi tuoda rajoituksia herkutteluun. Valikoimistamme löytyy tuotteita mm. laktoositonta tai gluteenitonta ruokavaliota noudattaville. Nettisivujemme tuote- ja ainesosahaun kautta voit etsiä itsellesi sopivimmat tuotteet. Suosittelemme aina tarkistamaan tuotetiedot myös pakkauksesta.

Käytössämme olevat raaka-aineet

Käytämme makeisissamme pääsääntöisesti vehnä- ja maissipohjaisia glukoosisiirappeja. Emme erittele tuotteiden ainesosaluetteloissa glukoosisiirapin viljoja, koska glukoosisiirapin kasvialkuperä saattaa vaihdella. Pakkausmerkinnöissämme noudatamme voimassa olevaa Suomen ja EU:n elintarvikelainsäädäntöä.
Voit etsiä tuotteet, jotka sisältävät gluteenia alle 20 mg/kg tuote- ja ainesosahaun avulla.

Gluteenittomat (alle 20mg/kg) tuotteet

Cloettan tuotteista suurin osa on maidottomia, joten ne sopivat laktoosi-intolerantikoille ja maidolle allergisille. Maidottomat ja laktoosittomat tuotteet löydät tuote- ja ainesosahaun avulla.

Laktoosittomat tuotteet

Maidottomat tuotteet

Maidon lisäksi tuotteissamme käytetään mm. seuraavia eläinperäisiä valmistus- tai lisäaineita:

Liivate eli gelatiini on alkuperältään nauta- tai sikaperäinen ainesosa. Liivatteesta makeiset saavat hyytelömäisen rakenteen sekä kauniin kiiltävän pinnan. Liivate voidaan joissain tapauksissa korvata kasvisperäisillä hyytelöimisaineilla, kuten johanneksenleipäpuulla, perunajauhoilla tai pektiinillä.

Mehiläisvaha (E901) on vahaa, jota saadaan mehiläisen vahakennoista. Sitä käytetään pintakäsittelyaineena mm. pastilleissa ja purukumissa antamaan kiiltoa.

Karmiini (E120) on kirvoista eristetty punainen väriaine, jota käytetään esim. makeisissa ja virvoitusjuomissa.

Voit hakea tuotteet, jotka eivät sisällä eläinperäisiä ainesosia tuote- ja ainesosahaun avulla.

Tiedot pakkauksen ainesosaluettelossa sekä allergiat ja yliherkkyydet

Elintarvikkeiden ainesosaluettelo on tärkeä tietolähde ruoka-aineallergikolle. Ainesosaluettelossa on aina mainittava EU:n elintarviketietoasetuksen liitteen II mukaiset allergioita ja intoleransseja aiheuttavat ainesosat ja lisäaineet selkeästi omilla nimillään. Tällaisia ainesosia ovat esimerkiksi maito, soija, manteli, pähkinät, kananmuna sekä gluteenia sisältävät viljat kuten vehnä, kaura, ohra ja ruis. Lisätietoa Ruokavirasto

Glukoosisiirappia sisältävät makeiset saattavat aiheuttaa oireita herkimmille vilja-allergikolle ja ihokeliaakikoille, vaikka useimmat keliaakikot voivat glukoosisiirappia sisältäviä gluteenittomia tuotteita yleensä syödä. Tuotteen ainesosaluettelosta voi tarkastaa sisältääkö tuote glukoosisiirappia.

Makeisissamme käytettävä glukoosisiirappi on pääsääntöisesti vehnä- tai maissipohjaista ja aina gluteenitonta (gluteenia alle 20 mg/kg). Emme erittele tuotteiden ainesosaluetteloissa glukoosisiirapin viljoja, koska glukoosisiirapin vilja-alkuperä saattaa vaihdella. Pakkausmerkinnöissämme noudatamme voimassa olevaa EU:n ja Suomen elintarvikelainsäädäntöä.