Cloettan joululahjoitus Kaarinan SOS-Lapsikylälle

Marja Piironen, viestintäpäällikkö

Cloettan perinteinen 5000 €:n jouluraha tuo tänä vuonna joulumieltä Kaarinan SOS-Lapsikylän asukkaille. Lahjoitus käytetään lasten toiveiden mukaisesti parkour-radan rakentamiseen lapsikylän alueelle. Radasta pääsevät nauttimaan myös muut asuinalueen lapset ja nuoret.

”Lapsi sijoitetaan lapsikylään silloin, kun lapsen omat vanhemmat eivät kykene huolehtimaan hänestä. Taustalla voi usein olla erilaisten päihteiden käyttöä ja mielenterveysongelmia,” kertoo Kaarinan SOS-Lapsikylän johtaja Sari Carlsson. Lapsikylään voidaan sijoittaa yksi lapsi, usean lapsen sisarusryhmä tai kokonainen perhe.

Kaarinan lapsikylän muodostavat kymmenen samalle tontille rakennettua taloa, joissa lapset asuvat lapsikylävanhempiensa kanssa. Kaikki kylän talot on nimetty lahjoittajien mukaan: on Paavo-koti, Kerttu-koti ja Ensio-koti. Lisäksi lapsikylässä on muuta toimintaa, kuten asumisharjoitteluasuntoja, joissa täysi-ikäistyvät nuoret voivat harjoitella itsenäistä asumista. Kylän sydämenä toimii yhteistalo, jossa on toimisto-, kokoontumis- ja harrastustiloja sekä iso liikuntasali.

Lapsikylän henkilöstön muodostavat lapsikylävanhemmat, lapsikylävanhemman sijaiset, ohjaajat, sosiaalityöntekijät, johtaja ja sihteeri. Moniammatillinen henkilökunta pystyy tarjoamaan tukea yksilöllisesti lapsen ja perheen tarpeita kuunnellen. Lapset ja perheet tulevat asiakkaiksi Kaarinaan koko läntisen Suomen alueelta. Pääosa toiminnasta rahoitetaan kuntien maksamista lastensuojelupalvelujen hoitomaksuista.

Lahjoituksen vastaanottivat Kaarinan SOS-lapsikylän johatja Sari Carlsson ja Länsi-Suomen aluejohtaja Margit Rajahalme.

Lapsikylävanhemmaksi ryhtyminen on iso päätös, johon ei voi ryhtyä kevein perustein. ”Usein lapsikylävanhempi on sosiaali- tai terveysalan koulutuksen saanut henkilö, jonka elämäntilanne sallii sitoutumisen vaativaan sijaisvanhemman tehtävään. Hänelle on jo ehtinyt karttunut alan työkokemusta, sekä elämänkokemusta ja usein mahdolliset omat lapset ovat jo aikuistuneet ja itsenäistyneet. Vanhempi asuu sijoitettujen lasten kanssa lapsikyläkodissa vuorokauden ympäri ja tavoitteena on elää perhe-elämää, jossa käydään koulua ja harrastetaan”, kuvailee perheiden arkea Sari Carlsson. Lapsen yhteydenpitoa biologisiin vanhempiin pyritään tukemaan kaikin tavoin.

Kylät toimivat läheisessä yhteistyössä kunnan kanssa. Lapsikylissä järjestetään kaikille lapsiperheille tarkoitettua toimintaa, kuten perhekahviloita ja erilaisia tapahtumia. ”Me olemme Kaarinassa pyrkineet vähentämään ennakkoluuloja mm. kutsumalla lapsikylässä asuvien lasten koululuokkia kylään vierailulle”, kertoo Sari Carlsson.

 

”Jokainen lapsi tarvitsee jonkun, joka kuuntelee, kannustavan perheen, yhteisön ja ystäviä. Jokainen tarvitsee tunteen, että kuuluu johonkin. Yhdenkään lapsen ei pitäisi kasvaa yksin.”
05.12.2016

Kommentit

Jaa

Lue myös nämä blogit

Cloetta käyttää vastuullisesti tuotettua palmuöljyä

24.05.2021

Vastuu ympäristöstä on yksi Cloettan kolmesta vastuullisuuden kulmakivestä. Ympäristövastuun ytimeen kuuluu vastuullisesti tuotettujen raaka-aineiden ...

Lue lisää

Tupla tukemassa salibandyn kasvua jo yli 10 vuoden ajan

27.06.2018

Tuplan ja salibandyn yhteinen taival on kestänyt jo yli 10 vuotta. Salibandy-yhteisölle Tupla näkyy ennen kaikkea jokaisen liigajoukkueen parhaan pist...

Lue lisää

Tupla Maxi ja muut Cloettan gluteenittomat herkut

19.05.2017

Gluteenitonta ruokavaliota noudattaa yhä useampi suomalainen. Moni siirtyy gluteenittomaan ruokavalioon helpottaakseen erilaisia vatsavaivoja ja voida...

Lue lisää

Purkkafanin joulukortit

09.11.2015

Ahkeralle purkansyöjälle tyhjiä purkkapusseja ja taskupakkauksia kerääntyy nopeasti. Todellinen Jenkki-purkkafani voi askarrella pakkauksista helposti...

Lue lisää