Cloettan joululahjoitus Kaarinan SOS-Lapsikylälle

Marja Piironen, viestintäpäällikkö

Cloettan perinteinen 5000 €:n jouluraha tuo tänä vuonna joulumieltä Kaarinan SOS-Lapsikylän asukkaille. Lahjoitus käytetään lasten toiveiden mukaisesti parkour-radan rakentamiseen lapsikylän alueelle. Radasta pääsevät nauttimaan myös muut asuinalueen lapset ja nuoret.

”Lapsi sijoitetaan lapsikylään silloin, kun lapsen omat vanhemmat eivät kykene huolehtimaan hänestä. Taustalla voi usein olla erilaisten päihteiden käyttöä ja mielenterveysongelmia,” kertoo Kaarinan SOS-Lapsikylän johtaja Sari Carlsson. Lapsikylään voidaan sijoittaa yksi lapsi, usean lapsen sisarusryhmä tai kokonainen perhe.

Kaarinan lapsikylän muodostavat kymmenen samalle tontille rakennettua taloa, joissa lapset asuvat lapsikylävanhempiensa kanssa. Kaikki kylän talot on nimetty lahjoittajien mukaan: on Paavo-koti, Kerttu-koti ja Ensio-koti. Lisäksi lapsikylässä on muuta toimintaa, kuten asumisharjoitteluasuntoja, joissa täysi-ikäistyvät nuoret voivat harjoitella itsenäistä asumista. Kylän sydämenä toimii yhteistalo, jossa on toimisto-, kokoontumis- ja harrastustiloja sekä iso liikuntasali.

Lapsikylän henkilöstön muodostavat lapsikylävanhemmat, lapsikylävanhemman sijaiset, ohjaajat, sosiaalityöntekijät, johtaja ja sihteeri. Moniammatillinen henkilökunta pystyy tarjoamaan tukea yksilöllisesti lapsen ja perheen tarpeita kuunnellen. Lapset ja perheet tulevat asiakkaiksi Kaarinaan koko läntisen Suomen alueelta. Pääosa toiminnasta rahoitetaan kuntien maksamista lastensuojelupalvelujen hoitomaksuista.

Lahjoituksen vastaanottivat Kaarinan SOS-lapsikylän johatja Sari Carlsson ja Länsi-Suomen aluejohtaja Margit Rajahalme.

Lapsikylävanhemmaksi ryhtyminen on iso päätös, johon ei voi ryhtyä kevein perustein. ”Usein lapsikylävanhempi on sosiaali- tai terveysalan koulutuksen saanut henkilö, jonka elämäntilanne sallii sitoutumisen vaativaan sijaisvanhemman tehtävään. Hänelle on jo ehtinyt karttunut alan työkokemusta, sekä elämänkokemusta ja usein mahdolliset omat lapset ovat jo aikuistuneet ja itsenäistyneet. Vanhempi asuu sijoitettujen lasten kanssa lapsikyläkodissa vuorokauden ympäri ja tavoitteena on elää perhe-elämää, jossa käydään koulua ja harrastetaan”, kuvailee perheiden arkea Sari Carlsson. Lapsen yhteydenpitoa biologisiin vanhempiin pyritään tukemaan kaikin tavoin.

Kylät toimivat läheisessä yhteistyössä kunnan kanssa. Lapsikylissä järjestetään kaikille lapsiperheille tarkoitettua toimintaa, kuten perhekahviloita ja erilaisia tapahtumia. ”Me olemme Kaarinassa pyrkineet vähentämään ennakkoluuloja mm. kutsumalla lapsikylässä asuvien lasten koululuokkia kylään vierailulle”, kertoo Sari Carlsson.

 

”Jokainen lapsi tarvitsee jonkun, joka kuuntelee, kannustavan perheen, yhteisön ja ystäviä. Jokainen tarvitsee tunteen, että kuuluu johonkin. Yhdenkään lapsen ei pitäisi kasvaa yksin.”
05.12.2016

Kommentit

Jaa

Lue myös nämä blogit

Aakkoset Aito & Hedelmäinen ja muut Cloettan vegaaniset tuotteet

20.10.2021

Vegaanisuus yleistyy kovaa vauhtia niin eettisistä, ekologisista kuin terveydellisistäkin syistä. Vegaaninen ruokavalio koostuu pelkästään kasviperäis...

Lue lisää

Cloetta on sitoutunut Science Based Targets -aloitteeseen – mitä se tarkoittaa?

29.09.2021

Ilmastonmuutoksen torjunta vaatii tekoja meiltä kaikilta. Cloetta on sitoutunut toiminnassaan noudattamaan tieteeseen perustuvia ilmastotavoitteita (S...

Lue lisää

Titaanidioksidi pois Cloettan tuotteista

08.09.2021

Cloetta poistaa titaanidioksidin kaikista tuotteistaan. Päätöksen taustalla on EFSAN (Euroopan elintarviketurvallisuusviranomainen) arvio titaanidioks...

Lue lisää

Rainforest Alliancen sammakkologo kertoo vastuullisesti tuotetusta kaakaosta

28.06.2021

Yksi Cloettan kestävän kehityksen kulmakivistä on vastuullisesti tuotettujen raaka-aineiden hankinta. Kaikissa Cloettan suklaatuotteissa, kuten Tupla-...

Lue lisää