Skip To Content
FI

Mitä on smilefulness?

Jenkki tekee hyvää yhdessä Aseman Lapset ry:n kanssa. Smilefulness-yhteistyössä teemme hyvää sekä mielen hyvinvoinnille että suun terveydelle, ilon kautta. Tavoitteenamme on katkaista miljoonia happohyökkäyksiä yhdessä!

Teemme yhteistyötä erityisesti Aseman Lasten Friends -toiminnan kanssa, joka on mielen hyvinvointia edistävä sekä ahdistusta ja masennusta ennaltaehkäisevä ohjelma. Koulutetut ohjaajat pitävät lapsille ja nuorille ryhmäharjoituksia päiväkodeissa sekä kouluissa.

Lahjoitamme Friends –toimintaan purkkapusseja ja pastillirasioita, joissa on ohjeet yksikertaiseen tietoisen läsnäolon hetkeen. Smilefulness-hetkessä otetaan purkka tai pastilli suuhun ja keskitytään juuri meneillään olevaan hetkeen. Suunnataan ajatukset hyvää mieltä ja iloa tuoviin asioihin. Se on helppo tapa tuoda iloa ja myönteisiä ajatuksia arkeen! Pienillä teoilla on merkitystä.

Mikä on Aseman Lapset?

Aseman Lapset ry on vuonna 1990 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton valtakunnallinen järjestö. Yhdistyksen perustehtävänä on edistää ja tukea lasten ja nuorten lisäksi myös heidän lähipiiriään ja vaikuttaa yhteiskuntaan, jotta siitä tulisi nuorten hyvinvointia parantava.

 

Brand Campaign Content Image

Mitä Aseman Lasten Friends -toiminnassa tehdään? 

Aseman Lasten Friends –toiminta on mielen hyvinvointia edistävä sekä ahdistusta ja masennusta ennaltaehkäisevä ohjelma. Se vahvistaa lasten, nuorten ja aikuisten minäkuvaa ja itsetuntoa sekä lisää uskoa omaan pärjäävyyteen.

Suomessa  jo yli 15 vuotta toiminut Friends-toiminta tukee lasten ja nuorten mielen hyvinvointia opettamalla heitä tunnistamaan ja käsittelemään tunteitaan, kannustamalla myönteisiin ajattelumalleihin sekä tarjoamalla keinoja vastoinkäymisten kohtaamiseen.

– Tunnetaidot luovat pohjan kaikelle sosiaaliselle kanssakäymiselle ja mielen hyvinvoinnille. Kun osaa nimetä ja käsitellä tunteitaan sekä esimerkiksi rauhoittaa itseään stressaavassa tilanteessa, voi paremmin. Jokainen voi harjoitella näitä taitoja päivittäin itsenäisesti ja muiden kanssa. Friends-ohjelma tarjoaa tähän toimivaksi todettuja välineitä, Friends-kouluttaja Minttu Oinonen.

Ohjelma on yksi eniten tutkituista ja käytetyistä mielenterveyden häiriöitä ennaltaehkäisevistä ohjelmista maailmanlaajuisesti. Maailman terveysjärjestö (WHO) suosittelee ohjelman käyttöä. Suomessa ohjelman materiaalin tuottajana ja kouluttajaorganisaationa toimii Aseman Lapset ry.

Mitä Aseman Lasten Friends -toiminnassa tehdään