Bli medlem i Makurinki

Makurinki är en gemenskap för personer som är intresserade av smakupplevelser. Den grundades av Cloetta och administreras av Cint. Vem som helst som fyllt 16 år och som älskar godis, tuggummin, pastiller, nötter och andra delikatesser kan bli medlem i Makurinki. Du får en chans att delta i undersökningar och kanske också testa Cloettas produkter hemma.

Medlemskapet är gratis och dina åsikter behandlas konfidentiellt. För varje enkät du besvarar får du en liten penningbelöning på ditt Cint-konto, som du kan lösa in via Paypal, eller donera till välgörenhet om du vill (WWF).

Som paneldeltagare kan du göra din röst hörd genom att svara på webbenkäter. Inbjudningslänkarna skickas via e-post. Enkäterna kommer främst från Cloetta eller från andra företag som vill höra dina åsikter om deras produkter. Genom att klicka på länken i e-postinbjudan kommer du till början av enkäten. Du kan svara på enkäterna när det passar dig bäst.

Det är enkelt att registrera dig som medlem: allt du behöver göra är att fylla i dina uppgifter i formuläret för den panel du väljer och bekräfta dina uppgifter via länken i din e-post.

Panelen underhålls av Cint AB.  Du kan läsa Cints dataskyddsbeskrivning här.

  • Makurinkipanelen (varefter du får inbjudningar endast för livsmedelsrelaterade undersökningar) eller
  • MakurinkiPlus-panelen (varefter du får inbjudningar även till andra undersökningar än bara livsmedelsundersökningar). 

Internationell smakpanel
Om du vill smaka på produkter inte bara från Finland utan även från andra Cloetta-marknader, kan du också gå med i vår internationella smakpanel utöver den Cint-panel som beskrivs ovan. Provsmakningsprodukterna skickas hem till dig och du får enkätfrågorna huvudsakligen på finska, men all annan kommunikation sker på engelska. Från dessa undersökningar kan du inte tjäna pengar på ett Cint-konto. Du kan registrera dig till en internationell panel här: 

Internationell smakpanel (varefter du får inbjudningar endast för smaktester hemma).