Tietoa tuotteista

Pakkauksesta tärkeää tietoa tuotteesta

Pakkauksen tärkein tehtävä on suojata tuotetta kuljetuksen ja varastoinnin ajan niin, että tuote on laadukas ja turvallinen nautittavaksi. Pakkauksesta saa myös tärkeää tietoa tuotteesta.

Pakkausten kierrättäminen

Kaikki käyttämämme pakkausmateriaalit on kierrätettäviä ja jokaisessa pakkauksessa on ohjeet sen kierrättämiseen. Makeispakkaukset eivät kuulu luontoon - autathan meitä ja kierrätät pakkaukset oikein!

Kannamme tuottajana vastuumme pakkausten kierrätykstä. Olemme tehneet Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:n kanssa sopimuksen, jossa maksamme kaikesta tuottamastamme pakkausmateriaalista kierrätysmaksun. Yritysten Rinki-yhteistyön ansiosta Suomessa valtaosa tuotetusta pakkausmateriaalista päätyy kierrätykseen.

Makeisten päiväysmerkintä

Päiväysmerkintä kertoo elintarvikkeen säilyvyyden. Cloettan tuotteissa käytetään ”Parasta ennen” -merkintää. Merkittyyn päivämäärään saakka tuote säilyy moitteettomana, kun se säilytetään ja varastoidaan oikein.

Parasta ennen päivämäärä on muotoa 'ppkkvv' esimerkiksi:

Parasta ennen : 291217A

Best before 29/12/17

Parasta ennen -merkintä ei ole tuotteen viimeinen käyttöpäivä. Tuotteen voi ostaa ja käyttää ”Parasta ennen” -ajankohdan jälkeenkin, niin kauan kuin tuote on käyttökelpoinen. Laatua voi seurata tarkkailemalla tuotteen ulkonäköä, hajua ja makua.

Suosittelemme kuitenkin, että tuotetta ei myytäisi ”Parasta ennen” –päiväyksen jälkeen.

Valmistusmaa

Tuotteitamme valmistetaan useissa tehtaissa eri puolilla Eurooppaa. Tehtaissa on käytössä samaa teknologiaa, minkä takia makeisten tuotantolaitos ja valmistusmaa saattavat vaihdella. Pakkausten valmistusmaata koskevien tietojen muuttaminen ja pakkausten uudelleenpainatus vie paljon aikaa ja on kallista. Sen takia merkitsemme pakkauksiimme ainoastaan markkinoijan, Cloetta Suomi Oy:n tiedot.

Noudatamme pakkausmerkinnöissä Kauppa- ja teollisuusministeriön asetusta. Sen mukaan tuotteen valmistusmaata ei tarvitse erikseen ilmoittaa, vaan tieto markkinoijasta riittää. Kaikissa tuotteisiin liittyvissä kysymyksissä  voit luonnollisesti ottaa yhteyttä meihin. Autamme ja kerromme mielellämme tuotteistamme lisää!

Jaa