Tuote- ja ainesosahaku
Tuote- ja ainesosahaku

Tiesitkö tämän ksylitolista?

Jenkki opetti suomalaiset käyttämään ksylitolia ja fiksu tapa onkin jäänyt osaksi suomalaista, terveellistä elämäntapaa. Ksylitolista on moneksi ja sen hyödyt voivat olla yllättäviäkin. Tervetuloa tutustumaan ksylitolin monipuolisiin etuihin!

Jenkki – Fiksu ja hauska tapa hoitaa hampaita

Maailman ensimmäinen ksylitolituote Xylitol-Jenkki kehitettiin Turun yliopiston hammaslääketieteen laitoksen uraauurtavia ksylitolitutkimuksia varten 70-luvun alussa, ja kauppoihin ensimmäiset viiden palan Xylitol Jenkki -purkkapakkaukset tulivat syksyllä 1975.

Jenkki Professional on maailman ensimmäinen ja tutkituin täysksylitolipurukumi ja se tuli markkinoille vuonna 1993. 1990-luvulla ksylitolin käyttö yleistyi myös päiväkodeissa ja kouluissa. Vuonna 2009 Cloettan (ent. Leaf) tekemä terveysväiteanomus sai EU:n hyväksynnän ja ksylitoli saa ansaitsemansa aseman Euroopassa.

Ksylitolipastillit antavat syyn hymyyn

Nykyään noin 95 % suomalaislapsista käyttää ksylitolipastilleja päiväkodissa päivittäin. Läkerol Dents –ksylitolipastilli sisältää eniten ksylitolia pastillia kohden kaikista Suomessa markkinoilla olevista ksylitolipastilleista. Pastillin pureskeltavan pehmeä koostumus pidentää ksylitolin suuviivettä, joka puolestaan tehostaa ksylitolin vaikutusta.

Ksylitolin käyttöä voi alkaa harjoitella noin yksivuotiaasta lähtien. Mieto ja helposti suussa sulava Herra Hakkaraisen täysksylitolipastilli on kehitetty perheen pienimmille.