Tuote- ja ainesosahaku
Tuote- ja ainesosahaku

Tietoa Cloetta-konsernista

Cloetta Suomi Oy on osa Cloetta-konsernia, jonka on Pohjoismaiden johtava makeisalan yritys. Leaf ja Cloetta yhdistyivät vuonna 2012 ja kesäkuussa 2013 Leaf Suomi Oy:n nimi muuttui Cloetta Suomi Oy:ksi.

Cloettalla on merkittävä markkina-asema Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Hollannissa ja Italiassa. Valmistamme ja markkinoimme runsaan 2500 makeisalan ammattilaisen voimin tuotteita, joita myydään maailmanlaajuisesti yli 50 maassa.

Cloettan tuotesalkkuun kuuluu joukko vahvoja kansainvälisiä ja tunnettuja paikallisia brändejä. Jenkki tarkoittaa meille suomalaisille samaa kuin purukumi ja Tupla on jo vuosia ollut suklaapatukoiden kruunaamaton kuningas. Useiden brändien historia ulottuu aina 1800-luvulle asti.

Tunnettuja tuotemerkkejämme ovat mm. Ahlgrens bilar, Center, Cloetta, Chewits, Dietorelle, The Jelly Bean Factory, Kexchoklad, Läkerol, Lonka, Mynthon, Plopp, Malaco, Nutisal, Polly, Red Band, Saila, Sperlari, Sportlife, Sisu, Venco ja Xylifresh.

 

 

Cloetta-konsernilla on 12 tuotantolaitosta eri puolilla Eurooppaa. Tehtaillamme on käytössä laaja kirjo erilaisia tuotantoteknologioita purukuminvalmistuksesta suklaatuotteiden valmistukseen, valutuotteista pähkinöiden kuivapaahtoon.

Suomi on yksi konsernin tärkeimmistä markkina-alueista muodostaen vajaan viidenneksen koko konsernin myynnistä. Cloetta on listattuna Tukholma pörssissä, jossa kauppaa käydään yhtiön B-osakkeilla. Lisätietoa englanniksi.

Lue lisää Cloettan vuoden 2016 vuosikertomuksesta

Historian lehtien havinaa

Nykyisessä Cloetta-konsernissa yhdistyvät monien pienten perheyritysten tietotaito ja osaaminen. Sekä Cloettan että Leafin juuret ulottuvat 1800-luvulle saakka, ja monella konsernin tuotemerkillä on pitkä, menestyksekäs ja kiehtova historia.

Italiassa perustettiin vuonna 1836 Sperlari-yhtiö, joka muodostaa nykyisen Cloetta Italian rungon. Cloetta Italiasta on aikojen kuluessa kehittynyt maan johtava kausimakeisten valmistaja.

Hieman pohjoisemmassa, Sveitsissä, Cloëttan perheen kolme poikaa kiinnostuivat suklaan ja makeisten valmistuksesta. He opiskelivat alaa Pariisissa ja perustivat Cloëtta-yhtiön Tanskaan vuonna 1862. Sen tuotteista tuli nopeasti erittäin suosittuja.

Vuonna 1878 Hollannissa lanseerattiin Venco, joka on tänään maan johtava lakritsibrändi. Maailmanlaajuisesti tunnettu Läkerol-pastilli tuli markkinoille Ruotsissa vuonna 1909 ja on nykyään konsernin suurin brändi.

Suomessa Cloettan juuret ulottuvat vuoteen 1899, jolloin Nuchim Bonsdroff laajensi Helsingissä sijainneen karamellitehtaansa toimintaa Turkuun. Syntyi Helsingfors Nya Karamellfabik Åbo filial. Vuonna 1910 siirtomaatavarakauppias Rudolf Gardberg osti sivuliikkeen toiminnan vuonna ja antoi sille nimen Hellas.

Turun Kärsämäessä toiminut makeistehdas tunnettiin aina vuoteen 1989 Hellaksena, jolloin kansainvälistymisen seurauksena nimi vaihtui Leafiksi.

Yksi vanhimmista tuotemerkeistämme on vuonna 1928 markkinoille tullut legendaarinen Sisu-pastilli, joka nousi suureen suosioon Suomessa jo heti lanseeraamisvuonna. Lue lisää historiasta.