Skip To Content
FI

Historia

Hopea Toffeen historia ulottuu vuoteen 1963, jolloin Cloettan edeltäjä makeisyhtiö Hellas toi sen markkinoille. Se oli aikoinaan ensimmäinen makeinen, jossa salmiakki yhdistettiin toffeeseen. Hopea Toffee on nimensä mukaisesti toffeeta, joka maistuu salmiakille. Tarkasti ottaen Hopea Toffee on itse asiassa lakritsitoffeeta, joka on maustettu salmiakilla. Hopea Toffeen, eli Hopiksen tai Hopsun, tuotekehitys ja valmistus vaativat erityisosaamista. Salmiakki nimittäin sitoo itseensä kosteutta, ja sen yhdistäminen kokonaisuuteen, kuten toffeeseen, ei ole ihan yksinkertainen asia. Alkuperäinen Hopea Toffee oli malliltaan litteä patukka, joka oli kääritty päistään tvistattuun paperiin. Usein karkin syöjät saivat suuhunsa herkullisen salmiakkitoffeen seuraksi myös Hopea Toffeeseen juuttunutta käärepaperia.

1963
1963 Hopeatoffee patukka_

Vuonna 1983 toffeetanko kasvatti niin leveyttä kuin pituuttaankin ja sai nimekseen Jätti Hopea Toffee. Vuonna 1991 oli myynnissä myös pötköä, jossa Hopis oli neliönmallisina paloina, samaan tyyliin kuin nyt myydään Chewitsiä.

1983
1983 Hopeatoffee Jätti patukka

Vuosiksi 1995–1997 Hopea Toffee katosi kaupoista kokonaan tullakseen uudelleen esiin pussimuodossa.

1995
1995 Hopeatoffee pussi Hellas

Klassikkoherkku voitti Salmiakki-Finlandian vuonna 2008. Salmiakkiseuran mukaan tuomareina toimineet rockmuusikko Remu Aaltonen ja urheilija-satusetä Wilson Kirwa palkitsivat miedon toffeekarkin ja yllättivät valinnallaan ainakin jyrkän siiven salmiakinystävät.

2008

Hopea Toffee teki näyttävän paluun syyskuussa 2013 ja se ponkaisi retromakeisbuumin siivittämänä syksyn myydyimmäksi makeispussiksi. Moni Hopea Toffee -fani oli enemmän kuin mielissään suosikkikarkkinsa paluusta.

2013
Hopea Toffee karkkipussi

Hopea Toffee lanseerattiin alkuperäistä tuotetta mukaellen litteänä, pitkänä patukkana.

2015
Hopea Toffee patukka

Suomen ensimmäinen ja suosituin ksylitolibrändi Jenkki täytti 70 vuotta vuonna 2021. Juhlavuoden uutuutena markkinoille tuotiin herkullinen hopeatoffeen makuinen uutuus ksylitolipastillin muodossa.

2020
Jenkki Enjoy Hopeatoffee pastilli

Hopea Toffee yhdisti voimansa Polly-makeisten kanssa ja syntyi herkullinen yhdistelmä Pollyn ainulaatuisia vaahtomakeisia ja Hopea Toffeen salmiakkista makumaailmaa. Suklaapussista löytyy kolmen värisiä ja makuisia lakritsivaahtokarkkeja: Hopea Toffeen, maitosuklaan ja valkosuklaan. Suussasulava kombo makeaa ja suolaista!

2021
Polly Hopeatoffee