Tuote- ja ainesosahaku
Tuote- ja ainesosahaku

Tupla Maxi ja muut Cloettan gluteenittomat herkut

Kirjoittanut Marja Piironen

maxi tupla 2.JPG
Tulosta

Gluteenitonta ruokavaliota noudattaa yhä useampi suomalainen. Moni siirtyy gluteenittomaan ruokavalioon helpottaakseen erilaisia vatsavaivoja ja voidakseen paremmin, toisille se on välttämätöntä esimerkiksi keliakian takia. Gluteeniton ruokavalio perustuu gluteenipitoisten viljojen, kuten ruis, vehnä ja ohra ja niitä sisältävien ruokien käytön välttämiseen.

Mitä on gluteeni?
Gluteeni on valkuaisaine, jota on vehnässä, ohrassa ja rukiissa. Gluteenilla on merkittävä rooli leivän ja leivonnaisten valmistuksessa, sillä se antaa taikinalle sen sitkon.

Missä makeisissa on gluteenia?
Lakritsi on tyypillinen makeinen, jonka valmistuksessa käytetään vehnäjauhoja. Lakritsi, liitulaku tai kerroslaku on monessa sekoitepussissa yhtenä makeisena. Jotkut suklaatuotteemme sisältävät keksimuruja, jotka on valmistettu vehnästä.

Vaikka itse makeisen valmistukseen ei käytettäsikään mitään gluteenia sisältävää ainesosaa, samalla valmistuslinjalla voidaan tehdä toista tuotetta, joka sisältää gluteenia. Tästä syystä jotkut tuotteemme saattavat sisältää sitä pieniä määriä.

Mitkä Cloettan tuotteet ovat gluteenittomia?
Nettisivuillamme olevan tuote- ja ainesosahaun avulla pystyt helposti etsimään tuotteet, joissa on gluteenia vähemmän kuin 20 mg/kg.

Tässä esimerkkejä tuotteistamme:
• kaikki Cloettan purukumit ja pastillit
• suklaatuotteista mm. Tupla Maxi ja Royal-suklaat
• Kick- ja Chewits-patukat sekä Lakrisal

Tästä linkistä löydät tarkemman listan.

Huomaa, että linkki on päivitetty toukokuussa 2017.

 

 

Kirjoittanut

Marja.jpg

Marja Piironen viestintäpäällikkö

Ei kommentteja

Kommentoi blogia

Cloetta Blogi