Suklaayhdistys testasi Cloettan uutuuslevyt

Terhi Halsvaha,

Suomen makeimman yhdistyksen, Suklaayhdistys ry:n, arvovaltainen raati maisteli etukäteen Cloettan syyskuun suklaalevyuutuudet. Kisa maun paremmuudesta kahden levyn kesken oli kova, mutta voittajaksi selviytyi Cloetta Sprinkle Mint & Crispy Rain arvosanoin 3,86/5. Cloetta Sprinkle Salted Icecream Waffel sai maistelussa arvosanan 3/5.

Lue alta raadin arviot kokonaisuudessaan.

 

CLOETTA SPRINKLE MINT & CRISPY RAIN (keskiarvo 3,86 / 5) ===================================================

Katja Ke 5p

Cloettan tekstillä varustettuja paksuja paloja, joiden välistä pilkottaa runsaastia tummia ja vaaleita sattumia. Minttu tuoksuu kauas. Maussa on makeuden lisäksi suolaisuutta ja minttuisuuden kaverina toffeisuutta.

Makeaa, saa hymyilemään. Suosikkivalinta leffahetkeen.

Virpi 3p

Cloettan maitosuklaata jossa näyttäisi olevan seassa jonkinlaisia rakeita. Tuoksu yllättäen minttuinen. Rakeet ovat pieniä, poksuvia ja hiukan kovahkoja. Minttu menee kurkkupastillin lailla vähän henkeen.

Mukava perussuklaa.

Kirsi I 4p

Voimakas mintun tuoksu. Levyn pohjassa on pieniä, pyöreitä röpelöitä, joista osa on sokerisen kovia mintturakeita ja osa keksimäisempiä.

Suklaa itsessään on latteaa ja vanillinista, mutta raikas minttu peittää suklaan puutteita. Vohveliset rakeet tarttuvat ikävästi hampaisiin.

Kuitenkin minttusuklaa on minttusuklaata, ja harvoin pahaa - kuten ei tämäkään.

Hanna P 4p

Vahvan mintun tuoksuinen Cloettan paksu maitosuklaapala vaalein pallukkasattumin. Suussa rohisee mukavasti. Hyvin raikkaan hammastahnainen, mutta mukavan kermainen maku. Minttu ei perinteisesti suosikkeihini kuulu, mutta tämä on ehdottomasti parhaimmistoa tällä saralla.

Iikka 3p

Maitosuklaassa sisällä ilmeisen minttuisia sokerisattumia. Kurkku tuntuu avautuvan ensimmäisestä palasesta. Vaikken ole mintun ylin ystävä, ja vaikka minttu tässä suklaassa ei ole kovin aidon oloista, niin yllätän itseni pitämästä tästä. Kuitenkin liian raikastava huippupisteille. Jää hampaisiin.

Päivi 5p

Ah, ihanan raikas tuoksu. Maitosuklaan seassa vaaleita ja mustia palloja. Kiva mintun maku. Pirteä ja raikas. Tätä kyllä mussuttaa mielellään. Tästä suklaasta tulee hyvä mieli.

Jarkko Karhunen 3p

Vaaleassa suklaassa on mustia täpliä, outoa. Suklaapalaset tuoksuvat selvästi mintulta, mutta ilokseni minttua ei ole liiaksi. Levyn pohjapuolelta näkee, että seassa on lisäksi jotain rouskeita ja ne ovatkin aika kovia, tarttuvat mokomat hampaisiin. Tämä on tällainen mättösuklaa, jota esimerkiksi telkkarin ääressä voi helposti syödä ilman suurempaa pohdiskelua.

 

CLOETTA SPRINKLE SALTED ICECREAM WAFFEL (keskiarvo 3,00 / 5) ==========================================================

Katja Ke 3p

Paksuja paloja vaaleaa ja ropeloista maitosuklaata. Päällä teksti Cloetta. Tuoksu hyvin makea. Suklaa murenee taitettaessa. Suutuntuma todella rapea ja maku suolaisen makea, pähkinäinen. Ilmakuplien ja rakeiden takia ehdottomasti rouskutussuklaa. Maku turhankin sokerinen.

Virpi 3p

Cloettan suklaata paksuina lohkoina. Maitosuklaata, jossa on makea tuoksu. Seassa jonkinlaisia sattumia. Suklaa lohkeaa helposti ja sisällä on ehkä jonkilaista krokanttia ja keksiä. Vähän turhan makea itselleni ja jälkimaku hiukan väkevä.

Päivi 3p

Paksuja maitosuklaa paloja, joissa jotakin sisällä. Napsahtaa kivasti.

Rapea ja hieman suolainen maku, joka muuttuu kuivaksi jälkimauksi. Kiva rouskutella ja sattumat jää sinkumaan hampaisiin. Syödessä maku muuttuu makeammaksi. Monivivahteinen suklaa.

Iikka 4p

Maitosuklaan alla lienee ... mitähän lienee. Karkkinen, paahteinen, rautatablettinen, riisimuroinen. Silmillä katsottuna saattaa nähdä vaikka vohvelia. Ihan sama mitä sisältä löytyy, sillä tämä on syötävän hyvää. Sokerinen täyte jää ikävästi hampaisiin, mutta maistuupahan pidempään!

Hanna P 3p

Paksuja paloja Cloettan maitosuklaata. Hyvin makea tuoksu. Rapeita ja kinuskisia sattumia. Ehkä pientä suolaisuuttakin? Periaatteessa hyvää, mutta jotenkin vain kaikki paahteinen sokerisuus ja yltiöpäinen makeus hukuttaa suklaan alleen, joten arvosanassa tyydyn kolmoseen.

Kirsi I 3p

Kuivan tuoksuinen, toiselta puolen rosoinen levy. Rosot ovat rapakasti rouskehtelevia murusia, vohvelimainen vaikutelma näissä, osittain tuntuu jotain kovempaakin, eli erilaista konsistenssia hampaille. Suklaa itse on vanilliinista ja vähän kuivaa, ei siis mitenkään kermaisen sileää, vaan kuivakkaa. Mukavaa arkisuklaata.

Jarkko Karhunen 2p

Maitosuklaan seassa on paljon palasia, jotka melko pian paljastuvat vohveliksi. Seassa tuntuisi kuitenkin olevan jotain muutakin, vohvelia kovempaa sattumaa. Suolaakin täältä harmikseni löytyy. En yleensä pidä suolaisista suklaista, en tälläkään kertaa. Cloettan vaalea suklaa ei riitä tasapainottamaan suolaisuutta eikä vohvelistakaan ole sen suhteen apua. Tämä nyt vaan on sekä liian makea että suolainen minun makuun.

 

01.10.2014

Kommentit

Jaa

Lue myös nämä blogit

Tupla tukemassa salibandyn kasvua jo yli 10 vuoden ajan

16.02.2018

Tuplan ja salibandyn yhteinen taival on kestänyt jo yli 10 vuotta. Salibandy-yhteisölle Tupla näkyy ennen kaikkea jokaisen liigajoukkueen parhaan pist...

Lue lisää

Cloetta luopuu palmuöljystä monissa tuotteissaan

29.01.2018

Yksi Cloettan kestävän kehityksen kulmakivistä on vastuullisesti tuotettujen raaka-aineiden hankinta. Ostamalla vastuullisesti tuotettuja raaka-aineit...

Lue lisää

Kestävästi tuotettu suklaa - vastuullinen valinta

04.10.2016

Yksi Cloettan kestävän kehityksen kulmakivistä on vastuullisesti tuotettujen raaka-aineiden ostaminen. Kaikissa Cloettan suklaatuotteissa, Tupla-patuk...

Lue lisää

Viikko brändärinä Cloettalla

22.04.2015

Viime kesänä Cloettan markkinoinnissa aloittanut Tuplan, Royalin ja Pollyn tuotepäällikkö Sanna Teräväinen kertoo yhdestä työviikostaan suklaan markki...

Lue lisää