Kestävästi tuotettu suklaa - vastuullinen valinta

Marja Piironen, viestintäpäällikkö

Yksi Cloettan kestävän kehityksen kulmakivistä on vastuullisesti tuotettujen raaka-aineiden ostaminen. Kaikissa Cloettan suklaatuotteissa, Tupla-patukoissa, Cloetta-suklaalevyissä , Royal-suklaassa ja Budapest-konvehdeissa on UTZ-merkintä. Merkintä tarkoittaa sitä, että maksamme jokaisesta suklaakilosta UTZ-järjestölle maksun, jonka se käyttää UTZ-järjestelmässä mukana olevien viljelijöiden hyväksi.

Pääosa Cloettan käyttämästä kaakaosta ja suklaasta on peräisin Länsi-Afrikasta. Kaakaonviljelyyn Länsi-Afrikassa liittyy monenlaisia taloudellisia, sosiaalisia ja ympäristöön liittyviä haasteita. Alhainen satomäärä on yksi keskeisiä ongelmia.

Suklaan markkinointipäällikkö Maija Paakkanen, mikä oikein on UTZ?

UTZ on vuonna 2002 perustettu kahvin, kaakaon ja teen sertifiointijärjestelmä. Merkintää voi käyttää valmistaja, joka täyttää UTZ-järjestelmän kriteerit ja joka on saanut oikeudet käyttää sertifikaattia.UTZ-ohjelma korostaa ihmisen ja ympäristön hyvinvointia. UTZ-sertifikaatti on laajimmin käytössä oleva suklaan sertifiointiohjelma.

Miten sitten UTZ toimii?

Maksamme jokaisesta Cloetta-konsernin käyttämästä kaakaokilosta korvauksen UTZ-järjestölle, joka käyttää sen UTZ-sertifiointiin sitoutuneiden viljelijöiden hyväksi.

Miten viljelijä tästä hyötyy?

UTZ-sertifiointiin sitoutuneille viljelijöille opetetaan parempia viljelymenetelmiä, jotta he saavat sadon tuottamaan paremmin. Kun satomäärä kasvaa, se kasvattaa myös viljelijän saamia tuloja.

Ulkopuolisten tekemät tarkastukset varmista­vat, että ohjelman kriteerejä noudatetaan.

Miksi Cloetta valitsi juuri UTZ-sertifikaatin?

Uskomme, UTZ-sertifiointijärjestelmän kautta pystymme parhaiten vaikuttamaan paikallisiin olosuhteisiin. Kouluttamalla viljelijöitä ja opettamalla viljelijöille parempia viljelytapoja, he pystyvät parantamaan kaakaosatoaan ja sen laatua ja sitä kautta saamaan paremman hinnan sadostaan. 

Myös työoloja kehitetään opettamalla turvallisia työtapoja. Orjatyö ei ole sallittua ja lapsityövoiman käyttöön kiinnitetään huomiota. Isommat lapset voivat työskennellä perheensä kotitilalla, mutta samalla on huolehdittava siitä, että he voivat käydä koulua.

 

04.10.2016

Kommentit

Jaa

Lue myös nämä blogit

Tupla tukemassa salibandyn kasvua jo yli 10 vuoden ajan

16.02.2018

Tuplan ja salibandyn yhteinen taival on kestänyt jo yli 10 vuotta. Salibandy-yhteisölle Tupla näkyy ennen kaikkea jokaisen liigajoukkueen parhaan pist...

Lue lisää

Cloetta luopuu palmuöljystä monissa tuotteissaan

29.01.2018

Yksi Cloettan kestävän kehityksen kulmakivistä on vastuullisesti tuotettujen raaka-aineiden hankinta. Ostamalla vastuullisesti tuotettuja raaka-aineit...

Lue lisää

Tupla Maxi ja muut Cloettan gluteenittomat herkut

19.05.2017

Gluteenitonta ruokavaliota noudattaa yhä useampi suomalainen. Moni siirtyy gluteenittomaan ruokavalioon helpottaakseen erilaisia vatsavaivoja ja voida...

Lue lisää

Cloettan joululahjoitus Kaarinan SOS-Lapsikylälle

05.12.2016

Cloettan perinteinen 5000 €:n jouluraha tuo tänä vuonna joulumieltä Kaarinan SOS-Lapsikylän asukkaille. Lahjoitus käytetään lasten toiveiden mukaisest...

Lue lisää

Tutustu näihin tuotteisiin

Suklaatuotteet 80g
Suklaatuotteet 120g
Suklaatuotteet 42g
Suklaatuotteet 42g
Suklaatuotteet 48g