Hopea Toffee - klassikon paluu

Marja Piironen, viestintäpäällikkö

Karkkiklassikko 1960-luvulta tulee nyt kaikkien salmiakkitoffeen ystävien riemuksi joulumyyntiin lahjaboksiin pakattuna. Hopea Toffee –juhlalaatikko istuu erityisen hyvin lähestyvään juhlasesonkiin. Joulun tyylikkäin toffeeklassikko sopii jaettavaksi koko perheen herkkuhetkessä, ystävälle joululahjaksi, juhla-ajan tuliaiseksi tai vaikkapa opettajalle kiitokseksi.

Hopea Toffeen historia ulottuu vuoteen 1963, jolloin Cloettan edeltäjä makeisyhtiö Hellas toi sen markkinoille. Se oli aikoinaan ensimmäinen makeinen, jossa salmiakki yhdistettiin toffeeseen. Hopea Toffee on nimensä mukaisesti toffeeta, joka maistuu salmiakille. Tarkasti ottaen Hopea Toffee on itse asiassa lakritsitoffeeta, joka on maustettu salmiakilla.

Hopea Toffeen - eli Hopiksen tai Hopsun – tuotekehitys ja valmistus vaativat erityiosaamista. Salmiakki nimittäin sitoo itseensä kosteutta, ja sen yhdistäminen kokonaisuuteen, kuten toffeeseen, ei ole ihan yksinkertainen asia.

Kuva Jukka Annalan Salmiakki-kirjasta, jossa Hopea Toffee on otsikoitu: "Yhden toffeen ylivoimaa".

Alkuperäinen Hopeatoffee oli malliltaan litteä patukka, joka oli kääritty päistään tvistattuun paperiin. Usein karkin syöjät saivat suuhunsa herkullisen salmiakkitoffeen seuraksi myös Hopea Toffeeseen juuttunutta käärepaperia.

Vuonna 1983 toffeetanko kasvatti niin leveyttä kuin pituuttaankin ja sai nimekseen Jätti Hopea Toffee. Vuonna 1991 oli myynnissä myös pötköä, jossa Hopis oli neliönmallisina paloina, samaan tyyliin kuin nyt myydään Chewitsiä.

Vuosiksi 1995-1997 Hopea Toffee katosi kaupoista kokonaan tullakseen uudelleen esiin pussimuodossa... ja kadotakseen uudelleen markkinoilta. Klassikkoherkku voitti Salmiakki-Finlandian vuonna 2008. Salmiakkiseuran mukaan tuomareina toimineet rockmuusikko Remu Aaltonen ja urheilija-satusetä Wilson Kirwa palkitsivat miedon toffeekarkin ja yllättivät valinnallaan ainakin jyrkän siiven salmiakinystävät.

Hopea Toffee teki näyttävän paluun syyskuussa 2013 ja se ponkaisi retromakeisbuumin siivittämänä syksyn myydyimmäksi makeispussiksi. Moni Hopea Toffee -fani oli enemmän kuin mielissään suosikkikarkkinsa paluusta. Hopea Toffee löytyy myös irtomakeisena Cloettan tytäryhtiön Karkkikadun valikoimista.

Hopea Toffee sopii miedon makunsa ja sitkoisan rakenteensa ansiosta erinomaisesti leivontaan. Se onkin innostanut monet jauhopeukalot kehittelemään mitä erilaisimpia reseptejä tuotteesta.

Lakritsi-mokkapalakakku

Merirosvokakku

Hopea Toffee - sitruunamoussekakku

Hopea Toffee -tikkarit

 

 

24.11.2014

Kommentit

Jaa

Lue myös nämä blogit

Tupla Maxi ja muut gluteenittomat herkut

18.08.2021

Gluteenitonta ruokavaliota noudattaa yhä useampi suomalainen. Moni siirtyy gluteenittomaan ruokavalioon helpottaakseen erilaisia vatsavaivoja ja voida...

Lue lisää

Cloettan joululahjoitus Kaarinan SOS-Lapsikylälle

05.12.2016

Cloettan perinteinen 5000 €:n jouluraha tuo tänä vuonna joulumieltä Kaarinan SOS-Lapsikylän asukkaille. Lahjoitus käytetään lasten toiveiden mukaisest...

Lue lisää

Karkkihylly 2.0

16.06.2016

"Kaikkea kaksi” sanoi makeisten ystävä karkkihyllyn edessä. Eikä minkä tahansa karkkihyllyn, vaan Karkkihylly 2.0:n, joka on toiselta nimeltään makeis...

Lue lisää

Kevyemmin kohti kevättä

25.01.2016

Uusi vuosi ja uudet lupaukset: tipaton tammikuu, kiloja pois vyötäröltä, enemmän liikuntaa, karkkilakko. Kun makeanhimo iskee kuitenkin väistämättä, C...

Lue lisää

Tutustu näihin tuotteisiin

Makeispussit 168,7g