DIY: Pastillipurkkien uudet vaatteet

Milla Vihanto, ksylitolitiedottaja

”Hammaspastilli, hampinami, hammastabletti” Lapsiperheissä happohyökkäykset katkaisevalla ksylitolipastillilla on monta nimeä. Koska hyvä tapa on osa arkea, varsinkin isommissa perheissä säännöllinen ksylitolipastillien käyttö tietää myös reipasta määrää tyhjiä pastillipurkkeja.

Aika ajoin saammekin kyselyjä, mitä näillä pienillä keittiönkaappeihin keräytyvillä muovipurkeilla voisi tehdä. Siistejä, valkoisia muovirasioita ei viitsisi heti roskiinkaan heittää. Onneksi Herra Hakkaraisen täysksylitolipastillien tyhjät purkit ovat mitä mainiointa askartelumateriaalia! Tässä kaarinalaisen Marjo Leinon vinkit, olkaapa hyvä.

- Käytin askartelussa pääosin silkkipaperia ja vedellä laimennettua liimaa. Toimi loistavana tapana päällystää purkkeja. Huopakankaasta, pahvista, piipunkrassista ja huovutusvillasta tein korvia, tassuja, räpylöitä ja niin edespäin, kertoo näppäräsorminen kahden lapsen äiti.

 Purkkien koristeena voi käyttää pääsiäismunista saatuja yllätyksiä. Myös Hama-helmistä voi askarrella monenlaisia koristeita ja akryylimaalilla saa Hakkarais-purkkeihin pysyvän maalipinnan. Liitutaulu-maalilla tai -tarrapaperilla päällystettyyn rasiaan voi liidulla merkitä sen sisällön.

Kynsilakka toimii myös koristekuvioiden tekemisessä! Washi-teipeillä, tarroilla ja esim. permanent tusseilla voivat lapsetkin askarrella helposti Herra Hakkarais-purkeista hauskoja aarteidensäilytysrasioita, kertoo Marjo.

 

Vain mielikuvitus rajana!

 Tässä muistilistaa tarvittavista materiaaleista:

  • tyhjiä Herra Hakkaraisen täysksylitolipastillipurkkeja
  • liimaa
  • akryylimaalia ja/tai kynsilakkaa
  • Washi-teippiä
  • huopaa
  • silkkipaperia
  • pääsiäismunien yllätyksiä tai pieniä miniatyyrihahmoja
  • Hama-helmiä
  • pensseleitä, sakset jne

Kaikkia yllä olevia tarvikkeita ei tietenkään pastillipurkkien tuunaamiseen tarvita, valitse oman mielesi mukaan sopivat. Kerro ihmeessä omista ideoistasi. Pienillä jutuilla voi tehdä arjesta hauskempaa!

Herra Hakkaraisen täysksylitolipastilleja voi ostaa myös ksylitolikauppa.fi-nettikaupassamme. Kannattaa tehdä kimppatilaus vaikka naapuriperheen tai työkavereiden kesken. Kahta laatikkoa suuremmat tilaukset toimitetaan ilman toimituskuluja.  

 

29.10.2014

Kommentit

Jaa

Lue myös nämä blogit

Tarrapuuhaa hampaidenhoitoa innostamaan!

04.05.2021

Herra Hakkaraisen tarraesitteiden uusi painos on saapunut ja niitä voi taas tilata vastaanotoille xylitol.net -ammattilaissivuston kautta.A5-kokoisen ...

Lue lisää

Opas lasten ksylitolipastillien valitsemiseen

06.08.2018

Saan aika usein sähköpostin tai soiton, jossa tiedustellaan, että miten niitä ksylitolipastilleja nyt kannattaa lapsille tarjota ja mitkä pastillit ov...

Lue lisää

Sievissä myös lukiolaisille ksylitolipastillit aina aterian jälkeen

22.08.2016

Elokuusta 2016 alkaen Sievin kaikissa kouluissa happohyökkäykset katkaistaan kunnan tarjoamilla ksylitolipastilleilla. Mikä hienointa, ksylitolipastil...

Lue lisää

Soutaen kohti voittoa!

16.05.2016

Soutajat Antti Kilpeläinen ja Joel Naukkarinen ovat kovia soutamaan, mutta myös vannoutuneita ksylitolipurkan syöjiä. Tiukka urheilijan elämä vaatii ...

Lue lisää