Cloetta on sitoutunut Science Based Targets -aloitteeseen – mitä se tarkoittaa?

Marja Piironen, viestintäpäällikkö

Ilmastonmuutoksen torjunta vaatii tekoja meiltä kaikilta. Cloetta on sitoutunut toiminnassaan noudattamaan tieteeseen perustuvia ilmastotavoitteita (SBTi). Tämä tarkoittaa sitä, Cloetta sitoutuu Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteeseen hillitä ilmaston lämpeneminen enintään 1,5 asteeseen. Cloettan ilmastoteot näkyvät kuluttajalle esimerkiksi entistä ympäristöystävällisimpinä pakkauksina, joissa hyödynnetään uusiutuvia materiaaleja.

Cloettan vastuullisuuspäällikkö Maria Selling, mikä on Science Based Target Initiative (SBTi)?
SBTi on organisaatio, joka auttaa yrityksiä asettamaan ilmastotavoitteita, jotka auttavat pitämään ilmaston lämpenemisen alle 1,5 °C:ssa.  Organisaatio yhdenmukaistaa yritysten tavoitteet tieteellisten vaatimusten kanssa siitä, minkä suuruisia päästövähennystemme on oltava, ja vahvistaa sitten nämä päästövähennystavoitteet.

Kuka tai mitkä tahot ovat SBTi-organisaation takana?
Sen muodostaa usea kumppaniorganisaatio, kuten YK:n Global Compact,  World Resources Institute (WRI), World Wide Fund for Nature (WWF) ja CDP. Eri yritykset ja valtiot lahjoittavat rahaa organisaation toimintaan.

Miten SBTi eroaa muista vastuullisuustavoitteista?
Se perustuu tieteelliseen näyttöön siitä, millaisia päästövähennyksiä on tehtävä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Tavoitteita, jotka eivät ole yhdenmukaisia tieteeseen perustuvien kriteerien kanssa, ei hyväksytä. SBTi eroaa myös sen suhteen, että se tarkistaa ja vahvistaa yritysten tavoitteet ja alan asiantuntijat antavat yksityiskohtaista palautetta tavoitteita asettaneille yrityksille.

Miksi Cloetta on päättänyt asettaa tieteeseen perustuvia tavoitteita?
Olemme päättäneet asettaa tieteeseen perustuvia tavoitteita varmistaaksemme, että sitoutumisemme ilmastotoimiin on riittävän kunnianhimoista ja että todella teemme oman osuutemme ilmaston lämpenemisen pitämisessä enintään 1,5 °C:ssa.  IPCC:n tuoreessa raportissa todetaan, että planeettamme lämpeneminen on ylittämässä 1,5 °C:n rajan elinaikanamme, ja nyt tarvitaan kiireellisiä toimia lämpenemisen pysäyttämiseksi. Myös kauppa ja vastuulliset kuluttajat edellyttävät meiltä toimia ilmastonmuutoksen  pysäyttämiseksi. 

Mitä tavoitteita Cloetta on asettanut?
Tavoitteemme on vähentää  sekä oman toimintamme että toimitusketjumme päästöjä 46 %:lla  vuoteen 2030 mennessä verrattuna vuoden 2019 päästöihin.

Mihin konkreettisiin toimiin Cloetta aikoo ryhtyä näiden tavoitteiden saavuttamiseksi?
Olemme vasta alkutaipaleella työssämme ja työskentelemmekin kovin toimintaohjelmamme tarkentumisen eteen. Nämä ovat toimenpiteitä, joita tulemme ainakin tekemään:

  • pyrimme vähentämään energiankulutusta ja vaihdamme kaikkien tuotantolaitosten käyttämän sähkön uusiutuvista energialähteistä peräisin olevaan sähköön
  • optimoimme logistiikkaa, esim. kuljetamme ainoastaan täysiä kuormia
  • käytämme uusiutuvia polttoaineita ja sähköajoneuvoja logistiikassamme
  • vähennämme pakkausten määrää ja lisäämme uusiutuvien materiaalien käyttöä pakkauksissamme
  • solmimme kumppanuuksia toimittajiemme kanssa toimitusketjumme päästöjen vähentämiseksi
  • tutkimme vaihtoehtoisia raaka-aineita ja pakkausmateriaaleja, joilla on pienemmät päästöt

Mitkä yritykset Suomessa ovat liittyneet SBTi:hen?
Tällä hetkellä (syyskuu 2021) SBTi:hen on liittynyt yhteensä 36 suomalaista yritystä, muun muassa Kesko, SOK, Tokmanni, HKScan, Paulig Group, Oy Karl Fazer Ab, Valio Oy ja Meira Oy. Näistä 26 yritystä on asettanut tavoitteen 1,5–2 °C välille. 

Mitä minä kuluttajana voin tehdä hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi?
Voit tehdä harkittuja ostoksia; osta tavaroita suunnitelmallisesti ja hanki tavaroita, joita aiot myös käyttää. Voit myös lahjoittaa ja kierrättää tarpeettomia tavaroitasi.

Kun kyse on Cloetta-tuotteista, varmista, että kierrätät pakkauksen oikein ja syöt ostamasi herkut ennen niiden parasta ennen -päiväyksen umpeutumista. Nauti karkista, suklaasta tai suosikkiherkustasi ja käytä tätä energiaa ilon luomiseen – sillä ei ehkä ole pienempää hiilidioksidivaikutusta, mutta se luo positiivisen ilmapiirin ympärillesi!

 

29.09.2021

Kommentit

Jaa

Lue myös nämä blogit

Aakkoset Aito & Hedelmäinen ja muut Cloettan vegaaniset tuotteet

20.10.2021

Vegaanisuus yleistyy kovaa vauhtia niin eettisistä, ekologisista kuin terveydellisistäkin syistä. Vegaaninen ruokavalio koostuu pelkästään kasviperäis...

Lue lisää

Titaanidioksidi pois Cloettan tuotteista

08.09.2021

Cloetta poistaa titaanidioksidin kaikista tuotteistaan. Päätöksen taustalla on EFSAN (Euroopan elintarviketurvallisuusviranomainen) arvio titaanidioks...

Lue lisää

Rainforest Alliancen sammakkologo kertoo vastuullisesti tuotetusta kaakaosta

28.06.2021

Yksi Cloettan kestävän kehityksen kulmakivistä on vastuullisesti tuotettujen raaka-aineiden hankinta. Kaikissa Cloettan suklaatuotteissa, kuten Tupla-...

Lue lisää

Cloetta käyttää vastuullisesti tuotettua palmuöljyä

24.05.2021

Vastuu ympäristöstä on yksi Cloettan kolmesta vastuullisuuden kulmakivestä. Ympäristövastuun ytimeen kuuluu vastuullisesti tuotettujen raaka-aineiden ...

Lue lisää