Terveelliset ja maukkaat pähkinäsekoitukset salaattiin ja jogurttiin

Terveelliset ja maukkaat pähkinäsekoitukset salaattiin ja jogurttiin

Kuivapaahdettujen, maustamattomien Nutisal-pähkinöiden valikoima laajenee huhtikuussa kahdella maukkaalla uutuudella: jogurttisekoituksella ja salaattisekoituksella. Nutisal-uutuudet eivät sisällä lisättyä öljyä, suolaa, sokeria tai lisäaineita. Kumpikin pähkinäsekoitus sisältää vähintään 50 % terveellistä pähkinää.

Kuivapaahto tuo pähkinöihin makua ja säilyttää terveelliset ominaisuudet
Uusien salaattiin ja jogurttiin sopivien pähkinäsekoitusten, kuten kaikkien Nutisal-pähkinöiden, herkullinen maku syntyy kuivapaahtamalla eli ilman öljyä. Näin saadaan rapeita pähkinöitä, joiden oma herkullinen ominaismaku pääsee oikeuksiinsa. Kuivapaahto säilyttää pähkinän omat, terveelliset rasvat.

Kuivapaahto on yli 500 vuotta vanha pähkinöiden valmistusmenetelmä. Perinteisesti pähkinät on paahdettu avotulella, mutta teollisesti ne paahdetaan yli 130 asteisessa paahtorummussa kaasuliekkien hehkussa. Kuivapaahtaminen antaa pähkinöille paremman rakenteen ja rapeuden. Valmistusmenetelmän tunnistaa suussa pähkinöiden syvemmästä mausta ja rapsakasta suutuntumasta.

– Nutisal-pähkinäsekoitukset on tuotu helpottamaan kiireistä arkea. Vastaavanlaisia tuotteita ei tällä hetkellä löydy markkinoilta. Pähkinäsekoitusten käyttötilanteet ovat loputtomat ja niitä voi käyttää salaatin ja jugurtin lisäksi vaikka puurossa, sosekeitossa tai ravitsevana välipalana, kertoo Cloettan tuoteryhmäpäällikkö Alexandra Rehnberg.

Pähkinä on sydänystävällinen superruoka
Pähkinät sisältävät luonnostaan paljon tyydyttämätöntä, pehmeää kasvirasvaa, joka sisältää runsaasti omega 3-rasvahappoja. Pähkinöissä on monia hyödyllisiä ravintoaineita, kuten kuituja, vitamiineja ja kivennäisaineita.
Nykykuluttaja arvostaa terveellisyyttä, hyvää ravintosisältöä ja helppoutta ruokavalintoja tehdessään. Lisäaineettomuus, suolattomuus, sokerittomuus ja vähärasvaisuus ovat myös tärkeitä valintakriteerejä.

Suomalaiset kuluttajat ovat löytäneet pähkinät proteiinilähteenä ja se näkyy kulutusluvuissa. Markkinoilla olevasta pähkinävalikoimasta maustamattomia pähkinöitä nautitaan eniten ja useimmin: 22 % prosenttia suomalaisista syö niitä jopa kerran viikossa. (Lähde:Taloustutkimus 2014, Pähkinöiden käyttö).

Tuotetiedot

Nutisal Salad Mix Beetroot, 120 g
Pähkinöitä 52 % (manteli, cashew, saksanpähkinä)
Siemeniä 45 % (auringonkukan- ja kurpitsansiemen)
Punajuurta 3 %
Ei lisättyä suolaa eikä sokeria, proteiinin lähde. Salaattisekoitus antaa täydellisen proteiinilisän vaikkapa vegaaneille sopivaan kasvissalaattiin. Hinta: 3,29 e

Nutisal Yogurt Mix Red Berries, 120 g
Pähkinöitä 50 % (manteli, cashew, saksanpähkinä, hasselpähkinä).
Siemeniä 25 % (auringonkukan- ja kurpitsansiemen)
Marjoja 25 % (kuivattuja karpaloita, mustikoita ja goji-marjoja)
Ei lisättyä suolaa eikä sokeria. Jogurttisekoitus on hyvänmakuinen proteiinilisä aamu- tai välipalajogurtin päällä nautittuna. Hinta: 3,29 e

Lisätietoja
Viestintäpäällikkö Marja Piironen, Cloetta Suomi Oy, p. 040 527 4485, marja.piironen@cloetta.fi

Cloettan alkuvuoden uutuudet: Leivonnaisinspiraatiota, marjaisia makuja ja ruotsalaisia klassikoita

Kevään uutuudet tarjoavat herkkuhetkiä moneen makuun. Ksylitolituotteissa raikas Jenkki Fresh -tuoteperhe kasvaa omenan ja vadelma-mansikan makuisilla purukumeilla, Läkerol Dents tuo pastilliin lempeän mustikan maun minttuisella twistillä.  Royal Kauramuru ja Aakkoset Herkkuhetki ammentavat makumaailmansa tutuista leivonnaisista. Uutuuskavalkadia täydentävät lakritsimaku Tupla Crispy Puffs-perheeseen, Leijona Pirteä Hedelmä -karkkipastillit, Ruotsista tutut Kexchoklad ja Malaco-karkkiremmit sekä CandyKing irtokarkkisekoitus, josta riittää jaettavaksi.
Lehdistötiedotteet

Cloetta avaa CandyKing-myymälän New Yorkiin: tarjolla Tuplaa ja Suomen suosituimpia irtokarkkeja

Lehdistötiedotteet

Kyselytutkimus: Budapest-konvehdit kuuluvat suomalaisten jouluun – yli puolet nauttii niitä joulun aikaan

Suomalaisten joulussa korostuvat perinteet ja makumuistot. Tuoreen Tuhat suomalaista -tutkimuksen mukaan Budapest-konvehdit ovat monelle suomalaiselle tärkeä osa joulunviettoa. Iro Researchin Cloettan toimeksiannosta toteuttamassa tutkimuksessa selvisi, että 53 % suomalaisista kertoo Budapest-konvehtien kuuluvan joulupöytäänsä joko usein tai satunnaisesti.
Lehdistötiedotteet