Skip To Content
FI

Uusi Aakkoset Aito & Hedelmäinen – karkki vai hedelmä?

Uusi Aakkoset Aito & Hedelmäinen – karkki vai hedelmä?
12.4.2021

Aakkoset tuo makeishyllyyn jotakin täysin ainutlaatuista; karkin, jonka pääraaka-aineena on hedelmä. Aakkoset Aito&Hedelmäinen on on maailman ensimmäinen makeinen, jonka hedelmäpitoisuus on näin korkea.

Aakkoset-uutuus tuo makeishyllyyn jotakin täysin ainutlaatuista; karkin, jonka pääraaka-aineena on hedelmä. Aakkoset Aito & Hedelmäinen -pussit sisältävät 50 % hedelmää, mikä antaa makeisille raikkaan ja luonnollisen hedelmäisen maun. Se on maailman ensimmäinen makeinen, jonka hedelmäpitoisuus on näin korkea.

”Meiltä on jo pitkään toivottu luonnollisempia makeisia, jotka sisältävät vähemmän keinotekosia lisäaineita. Aakkoset Aito & Hedelmäinen on vastaus tähän. Korkean hedelmäpitoisuuden lisäksi makeiset ovat vegaanisia, gluteenittomia ja sisältävät vain luontaisia aromeja”, kertoo Cloettan makeispussien tuoteryhmäpäällikkö Heidi Pekkala.

Pitkän kehitystyön tulos
On tuotannollisesti vaativaa kehittää makeinen, joka sisältää 50 % hedelmää ja joka näyttää, maistuu ja tuntuu karkilta, tai jopa paremmalta. Aakkoset Aito & Hedelmäinen on Cloettan pitkän, noin kaksi vuotta kestäneen kehitystyön tulos ja makeiskategoriassa täysin uudenlainen tuote. Sen kehittämiseen on osallistunut satoja kuluttajia.

”Voisi kuvitella, että uusien, näin paljon hedelmää sisältävien karkkien kehittäminen olisi helppoa, mutta siinä tapauksessa niitä olisi jo tarjolla. Olemme tehneet tehtaalle merkittäviä investointeja, varmistaneet huolellisesti parhaat raaka-aineet ja valinneet pusseihin makutestien perusteella kuluttajien suosikit. Tuomme samoja karkkeja markkinoille eri brändien alla myös muissa Pohjoismaissa ja Hollannissa. On mielenkiintoista nähdä kumpi kahdesta uutuudesta valikoituu kuluttajien suosikiksi kussakin maassa", jatkaa Pekkala.

Raikkaita ja luonnollisen hedelmäisiä makuja
Aakkoset Aito & Hedelmäinen -makeiset sisältävät peräti 50 % hedelmää. Hedelmä saadaan tuotteisiin omenasosetiivisteestä, päärynätäysmehutiivisteestä ja hedelmätäysmehuista. Vahvan ja hedelmäisen maun aikaansaamiseksi käytämme lisäksi luontaisia aromeja.

Makeisten väri puolestaan on peräisin värjäävistä elintarvikkeista sekä luontaisista väriaineista. Aakkoset Aito & Hedelmäinen makeisissa on käytetty värjäävinä elintarvikkeina mm. mustaporkkana-, bataatti, omena, porkkana- ja mustaviinimarjatiivistettä. Väriaineina on käytetty kurkumiinia ja paprikauutetta.

Kaikki uutuuspussien karkit ovat vegaanisia, gluteenittomia ja ne sisältävät vain luontaisia aromeja.

Timantin muotoiset herkut puutarhasta ja tropiikista
Uutuuskarkeissa on Aakkoset-karkeista tuttu timanttimuoto, mutta kirjaimien tilalla on makua kuvaavan hedelmän tai marjan kuva.

Aakkoset Aito & Hedelmäinen Puutarha 230 g -pussissa maistuvat punainen omena, päärynä, mansikka, vadelma, granaattiomena ja mustikka.
Aakkoset Aito & Hedelmäinen Tropiikki 230 g -pussin makuina ovat vihreä omena, päärynä, passionhedelmä, ananas, persikka ja mandariini.

Tuotteet tulevat myyntiin toukokuussa.

Aakkoset Aito & Hedelmäinen Puutarha karkit.png
Aakkoset Aito & Hedelmäinen Puutarha karkit.png
Aakkoset_Aito & Hedelmäinen.png
Aakkoset Aito & Hedelmäinen Tropiikki karkit.png
Aakkoset Aito & Hedelmäinen Tropiikki 230g.png